A Nokia G22 készülék könnyen javítható

Az idei MWC-n bemutatott Nokia G22 mindenképpen érdekes megoldásnak tűnik a HMD Global és az iFixit közös projektjének köszönhetően.

nokia_g22.png

Ennek lényege, hogy bárki könnyen rendelhet kijelzőt, hátlapot, akkumulátort vagy töltőcsatlakozót a készülékhez a meghibásodott alkatrészek cseréjéhez.

Ezen lehetőség a Nokia G42 esetében is elérhető, és szerencsére sikerült mindkét készüléket, valamint a hivatalos szervizcsomagot és alkatrészeket is beszereznünk, hogy később bemutathassuk, milyen kihívást jelent a házi javítás.

Emellett egy demó pult is volt az MWC-n, ahol már teszteltük a gyors akkumulátorcserét a G22-ben, most pedig még kijelzőt és hátlapot is kaptunk, így még érdekesebb lesz a készülék javítása.

A HMD Global nemcsak a fenntarthatóság, hanem a csomagolás terén is figyelemre méltó.

A telefon doboza újrahasznosított papírból készül, míg a műanyag ház 100%-ban újrahasznosított anyagból áll. A gyártó minimum három évre szóló szoftveres támogatást ígér két új Android főverzió és havi biztonsági frissítések formájában.

Bár ezek ígéretesnek tűnnek, azért látható némi lemaradás, hiszen az eszköz Android 12-vel érkezik, és az általunk tesztelt példány még az augusztus 5-i biztonsági frissítéssel rendelkezett. A telefon műanyagból készült, kivéve az előlapot, ami Gorilla Glass 3-as edzett üveg.

A készülék könnyű, de nagy és nehéz egy kézzel használni, és a dizájn inkább a megjelenés rovására megy, mintsem a kényelem javára. Egy szilikon tok hasznos lenne a csomagban, hogy védje a készüléket. A kék színű modellt teszteltük, de elérhető szürke színben is.

A kijelző megfelelő, bár a kalibráció kissé kékes, és némi furcsaságokkal is találkoztunk, mint például a képernyő kikapcsolása.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr318369855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása