Az okostelefonok múltja és fejlődése

Annak ellenére, hogy az okostelefonok napjainkban technikai sikerek és hatalmas népszerűség kísérik, nincs egyértelmű definíciója annak, hogy pontosan mit is jelentenek. A legtöbbet eláruló megfogalmazást Rick Roesler, a HP kézi eszközök részlegének alelnöke tette.

az_okostelefonok_multja_es_fejlodese.png

Az okostelefonok tulajdonképpen hordozható számítógépek, amelyeken beszélhetünk. Valójában olyan kis számítógépek, amelyek ugyanolyan vagy még nagyobb tudással és teljesítménnyel rendelkeznek, mint egy átlagos számítógép.

Számos célra használhatóak, beleértve a munkát, tanulást, szórakozást, vezetést, időtöltést, videó- és dokumentumszerkesztést, sportot, filmnézést, kapcsolattartást és természetesen a telefonálást is, mindezt kötöttségek nélkül, bárhol és bármikor.

Különböző alkalmazások és programok segítségével még többet lehet kihozni az okostelefonból, így még inkább testre szabható a felhasználó igényeinek megfelelően.

Emellett alapvető fontosságú a gyors kommunikáció és adatátvitel egy okostelefon esetében. Ilyenek például a Bluetooth és az NFC chip, amelyek jelentősen csökkentik az adatok átvitelének idejét másodpercekre, és lehetővé teszik más eszközök, például egy kihangosító, párosítását a telefonnal.

Az NFC chipnek köszönhetően még a vásárlás is könnyedén elvégezhető. A magas minőségű kamerák és a GPS alapú navigációs rendszerek használata már az olcsóbb modellek esetében is elvárás.

Az is elengedhetetlen, hogy az okostelefon bővíthető legyen. Lehetőség van memóriakártyák vagy pendrive-ok csatlakoztatására, és ha ezek nem lennének elegendőek, a felhőszolgáltatások korlátlan tárolási lehetőséget kínálnak.

Mint egy hagyományos számítógép, az okostelefonoknak is rendelkezniük kell operációs rendszerrel. Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és Windows Mobile. Az új technológiai fejlesztések és funkciók, amelyeket egy gyártó bevezet, hamarosan más gyártóknál is elterjednek.

az_okostelefonok_multja_es_fejlodese_1.png

Minden ezek említett tulajdonság egy készülékben elfér, és a felhasználó könnyen hozzáférhet mindezekhez a nagyméretű érintőképernyőn keresztül, amelynek mérete és technológiája folyamatos fejlődés alatt áll. Jelenleg a technológiai vállalatok az energiafelhasználás problémáján dolgoznak, hogy meghosszabbítsák az átlagos két napos üzemidőt.

Továbbá, olyan tulajdonságok, mint például a kamera, már versenyképesek egy hagyományos kézi fényképezőgép minőségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2018386199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2024.04.22. 11:07:59

"Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_."

10 éves cikk került most ki? ;-)))

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása