A Google automatikusan aktiválná a Bluetooth funkciót a telefonokon

Néhány napon belül elindul a Google készülékkereső hálózata, ami segíti megtalálni az elveszett eszközünket más eszközök segítségével a közelben.

Ez azonban csak hatékonyan működik, ha a felhasználók bekapcsolják a Bluetooth-ot a telefonjukon, ezért a vállalat állítólag fontos változtatást tervez bevezetni az Android 15 verzióval.

Az AndroidAuthority friss beszámolója szerint több utalás van egy új funkcióra, amit Bluetooth Auto-On néven emlegetnek, és lényege, hogy automatikusan bekapcsolja a Bluetooth-ot bizonyos idő elteltével.

Emellett érdemes megemlíteni, hogy a Pixel telefonok legutóbbi Android 14 QPR2 szoftverfrissítésében sokaknál megjelent egy üzenet a Bluetooth kikapcsolásakor, amely tájékoztatja a felhasználókat, hogy "holnap automatikusan újra bekapcsol.

Olyan funkciók, mint a Quick Share és a Find My Device, a Bluetooth kapcsolatra épülnek, és csak akkor működnek jól, ha a közelben lévő eszközökön aktív a Bluetooth. A felhasználók maguktól általában nem tartják bekapcsolva ezt a funkciót, de ha a rendszer automatikusan aktiválja, akkor ez a probléma megoldódik.

Az új funkció természetesen sokakat felháboríthat, mert a Bluetooth egyrészt lemeríti a telefonokat, másrészt a felhasználók többsége nem szereti, ha a rendszer felülírja a döntéseiket.

Azonban még korai lenne keseregni, mivel egyelőre semmit sem tudunk biztosan; lehet, hogy a Google sem döntötte még el, hogy valóban bevezeti-e az új funkciót, és ha igen, akkor milyen formában.

Lehet, hogy lehet majd kikapcsolni, vagy az egyes gyártók más módon fogják alkalmazni a saját szoftverükben (pl. Samsung One UI vagy Xiaomi HyperOS).

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818376293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása