Az okostelefonok rabjaivá váltunk az évek során
Az okostelefonok rabjaivá váltunk az évek során

Az út a modern okostelefonokhoz a mobiltelefonok feltalálásával kezdődött. Az okostelefonok megjelenése előtt már ott voltak a mobiltelefonok, melyek hasonlóan más új technológiákhoz évtizedek alatt jelentős fejlődésen mentek keresztül.

telefon.png

A mobil kommunikációs eszköz ötlete a második világháború után született, amikor 1973-ban a Motorola-nál megtörtént az első mobil telefonhívás. Ezután 1984-ben megjelent a Motorola által kifejlesztett első ...

Legion Y700: A Lenovo Új Gaming Táblagépe Hódít Európában 2023
Legion Y700: A Lenovo Új Gaming Táblagépe Hódít Európában 2023

A Lenovo táblagépét még ebben a hónapban elkezdik árusítani világszerte. A nemzetközi verzió ugyanolyan lesz specifikációk tekintetében, mint a kínai verzió. A tablet továbbra is 144 Hz-es, 8,8 hüvelykes IPS LCD kijelzőt kap, amelyen 2560 x 1600 pixel van, és a panel Dolby Vision és HDR10 támogatással rendelkezik egyaránt. Most érkeztünk ahhoz az alkatrészhez, ahol a Lenovo gépe versenyt fut az iPad mini-vel, ami valószínűleg a legfőbb vetélytársa ennek a ...

Ulefone Armor 23
Ulefone Armor 23

A közeljövő egyik fontos újítása lehet a műholdas kommunikáció integrációja a telefonokba, ami az Android 15 rendszerében már alapértelmezetten elérhető lesz.

ulefone_armor_23.png

Természetesen a gyártók önállóan is megvalósíthatják ezt, például a Ulefone Armor 23 Ultra esetében, amely már alapból műholdas kommunikációval is rendelkezik, így olyan területeken is használható, ahol a hagyományos telefonok már nem.

Ez a készülék egy rendkívül strapabíró és ...

Kényelmesen Bárhová Tallpower V2400 Hordozható Töltőállomás Teszt
Kényelmesen Bárhová Tallpower V2400 Hordozható Töltőállomás Teszt

Ha szeretnénk mindig biztosítani az áramellátást különböző helyszíneken, függetlenül a tartózkodási helyünktől, akkor valószínűleg találkoztunk már a Power Station - hordozható töltőállomás - fogalmával.

kenyelmesen_barhova_tallpower_v2400_hordozhato_toltoallomas_teszt.png

Ezek a töltőállomások 2022 után rendkívül népszerűvé váltak, mivel valós alternatívát jelentenek a környezetszennyező és zajos generátorok helyett. Többször teszteltünk már olyan hordozható akkumulátorcsomagokat, amelyek beépített ...

Okostelefonok fejlődése
Okostelefonok fejlődése

A cikk nem célja, hogy egy lexikon vagy adatbázis legyen; inkább arra törekszik, hogy új információkat nyújtson az olvasóknak az okostelefonok előzményeiről.

okostelefonok_fejlodese.png

A fő szándék az, hogy összefoglaljam néhány korszak fontos okostelefonját, kiemelve azokat a hardveres és funkcionális jellemzőiket, amelyek különlegessé teszik őket. Ezek az eszközök technológiai szempontból újításokat hoztak és/vagy népszerűek, sikeresek voltak.

Sokan csak az Apple által ...

Az okostelefonok múltja és fejlődése
Az okostelefonok múltja és fejlődése

Annak ellenére, hogy az okostelefonok napjainkban technikai sikerek és hatalmas népszerűség kísérik, nincs egyértelmű definíciója annak, hogy pontosan mit is jelentenek. A legtöbbet eláruló megfogalmazást Rick Roesler, a HP kézi eszközök részlegének alelnöke tette.

az_okostelefonok_multja_es_fejlodese.png

Az okostelefonok tulajdonképpen hordozható számítógépek, amelyeken beszélhetünk. Valójában olyan kis számítógépek, amelyek ugyanolyan vagy még nagyobb tudással és teljesítménnyel ...

A Razer Blade 18 megérkezett: Egy Új Generációs Laptop
A Razer Blade 18 megérkezett: Egy Új Generációs Laptop

Megjött a legújabb Razer laptop, a Blade 18, ami közöttük először büszkélkedhet egy 18 hüvelykes, 4K felbontású és 200 Hz-es képfrissítésű képernyővel.

a_razer_blade_18_megerkezett_egy_uj_generacios_laptop.png

A gépben Intel Core i9-13950HX vagy i9-14900HX processzor található, és választhatunk 16, 32 vagy akár 64 GB DDR5 memóriát, ami 5600 MHz-en működik (később 96 GB-ig bővíthető). A grafikus feldolgozásért felelős 8 GB-os NVIDIA GeForce RTX 4060, 8 GB-os GeForce RTX 4070, 12 GB-os GeForce RTX 4080 vagy 16 ...

S24: A Galaxy új csillaga
S24: A Galaxy új csillaga

A Galaxy S24 sorozat januárban mutatta be a One UI 6.1-et. A Samsung, amikor piacra dobta a Galaxy S24-t, bejelentette, hogy még az év első felében frissítést kapnak a régebbi, támogatott modellek.

realme_p1_es_p1_pro_kivalo_teljesitmeny_megfizetheto_aron.png

Most a Samsung megerősítette, hogy ennek a hónapnak a végén elkezdi a One UI 6.1 frissítését néhány korábbi csúcskategóriás Galaxy telefonra.

A cég sajtóközleménye szerint a One UI 6.1 megjelenik március végén a következő okostelefonokon és táblagépeken:

...
Új hordozható monitor 1440p-s felbontással
Új hordozható monitor 1440p-s felbontással

A Minisforum, melyet főként kedvelnek a kompakt gépei miatt, most egy új hordozható monitorral bővítette kínálatát, amit MSS-A156 néven ismerhetünk.

uj_hordozhato_monitor_1440p-s_felbontassal.png

Ez a monitor 15,6 hüvelykes képátlót kínál 2560x1440 pixeles felbontással és 144 Hz-es frissítési rátával.

Az IPS érintőpanel tízpontos, HDR támogatással rendelkezik, 400 cd/m² maximális fényerővel, 1000:1 kontrasztaránnyal, delta E<2 színpontossággal és teljes 100 százalékos DCI-P3 ...

Nokia 2660 Flip
Nokia 2660 Flip

Manapság úgy érezhetjük, hogy a technológia folyamatosan repül előre, mindig valami új és high-tech megoldásokat kínálva.

De néha jól esik egy kis nosztalgiázás, visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor a telefonok még csak telefonok voltak, és az egyik legmegbízhatóbb márka a Nokia volt. Nos, ha te is így érzel, akkor örömmel jelentem, hogy most újra élheted a régi idők hangulatát a Nokia 2660 Flip készülékkel!

Amikor először kézbe vettem ezt a kis ...

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása