Itt vannak az összes iPhone változat, amelyek március 6-ig elérhetők lesznek az EU-beli felhasználók számára.

Az Apple csütörtökön elérhetővé tette a fejlesztők számára az iOS 17.4 és az iPadOS 17.4 szoftverfrissítések első bétaverzióit. A béták számos olyan változást tartalmaznak, amelyek befolyásolják az Európai Unió digitális piacokról szóló törvényének (DMA) megfelelését

itt_vannak_az_osszes_iphone_valtozat_amelyek_marcius_6-ig.png

Az Apple jelentős módosításokat hajtott végre az App Store és az alkalmazások működésében az EU-ban, hogy megfeleljen a DMA követelményeinek. Ezeket a változásokat az iOS 17.4 tartalmazza, bár főként az Európai Unió országaiban lesznek érvényben.

Az Apple azon dolgozik, hogy március 6-ig életbe léptesse ezeket a változtatásokat az iOS 17.4-re frissített felhasználók számára. Összefoglaltuk, hogy mi várható az érintett felhasználóktól, és bemutatjuk az Apple által javasolt okokat, valamint néhány kapcsolódó hírt.

Alternatív alkalmazásforrások: Az EU-beli alkalmazásfejlesztők választhatnak alternatív alkalmazásforrásokat, vagy más boltokon keresztül telepíthetik alkalmazásaikat.

Az Apple új díjstruktúrát vezet be ennek részeként. Bármely fejlesztő létrehozhat alkalmazásboltot, ha megfelel az Apple kritériumainak, mint az ügyfélélmény, csalásmegelőzés és ügyfélszolgálat.

Alternatív fizetési módok: Az Apple engedélyezi az alkalmazások számára, hogy más fizetési módokat használjanak, és már nem követeli meg az alkalmazáson belüli vásárlások használatát.

A fejlesztők beépíthetik ezeket az opciókat az alkalmazásba, vagy linkelhetnek webhelyekre, ahol a felhasználók vásárolhatnak.

App Store hitelesítés: Az Apple leírta, hogyan kell az EU-beli alternatív alkalmazásforrásokon keresztül terjesztett alkalmazásokat hasonlóan hitelesíteni, mint a Mac-alkalmazásokat.

Képernyőidő és visszatérítési korlátozások.

Az Apple szerint az alternatív alkalmazásforrásokon keresztül terjesztett alkalmazások bizonyos funkciókkal nem fognak működni, mint például a képernyőidő, visszatérítések és az alkalmazáson belüli vásárlások, ahogyan az App Store-ban letölthető alkalmazások.

NFC-hozzáférés harmadik fél számára: Az NFC-fizetések közvetlenül az alkalmazásokból elérhetők lesznek Apple Pay vagy Wallet alkalmazás nélkül. Így a harmadik fél fizetési szolgáltatói és bankok kínálhatnak saját fizetési megoldásokat az európai piacon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr418340053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása