Xiaomi 11T Pro Teszt

A Mi középtagot elhagyó Xiaomi 11T Pro vonzó készülék, mégis eltévedtem egy kicsit a teszt elején a kínai telefonpiacban. Addig rendben van, hogy korábban kiadta a népszerű gyártó éves csúcskészülékét, és kevés telefonját könnyű volt megfelelően szoftveresen frissíteni, akár 1-2 évvel a megjelenés után.

xiaomi_11t_pro.png

Azonban manapság más a helyzet: Xiaomi, Redmi, Poco és Black Shark logókkal ellátott termékek sokasága található, amelyek gyakran nagyon hasonlóak, és a figyelem megosztottsága miatt sok hiba csúszik be a közelségérzékelőtől a MIUI-s hibákig. Különösen a középkategóriában árasztja el a márka az n + 1 ajánlatokkal, de sok csúcskategóriás telefon is elérhető, bár a félmilliós kameragyőztes Mi 11 Ultra beszerzése szinte lehetetlen.

A QHD kijelző és a kiváló 108 megapixeles kamera mellett jó minőségű ultraszéles látószöget és többlencsés 4K videofelvételt kínál.

A Mi 11i is a Snapdragon 888 processzort használja, ám az említett komponenseken apróbb változtatásokat eszközölték. 6,67 hüvelykes és 120 Hz-es AMOLED kijelzője van, 1080 x 2400 képpontos felbontással, kényelmetlen mérettel (164,1 x 769 x 8,8 mm), nagy súllyal (204 g), és hátlapi 108 + 8 + 5 megapixeles kamerarendszerrel normál, széles látószöggel és makróval, zoom nélkül. Tehát miért van mégis újdonság?

Erre meglepő módon a Xiaomi elektromosautós törekvései adhatnak választ: az 5000 mAh-ra növelt akkumulátor a grafén anódnak köszönhetően 33 helyett 120 watton tölthető fel, így a gyártó az akkumulátoros innovációkat mutatja be, és a csomagban a megfelelő adapter mellett ott van az USB-C kábel, a SIM-tű és a tok is.

Ez tehát előny a Mi 11i-hez képest, viszont már ott sem volt meg az IP-védelem, a microSD kártya bővítés, a Qi vezeték nélküli töltés vagy a jack csatlakozó, és negyedmillió forintért ez még fájóbb. Ugyanakkor van sztereó hangszóró és jó minőségű összeszerelés, habár az üveg és a fémváz helyett műanyag keretet kapott – mégis, hibátlanul, csak csúszósan.

Annak ellenére, hogy a 11T Pro nem túl kényelmes egyetlen kézben, a hangerőszabályzó túl messze van a hüvelykujjunktól, és mellé olyan nagy nadrágot kell választani, ami befér hozzá.

Tehát ez egy kompromisszumos készülék, de erről a kiváló 10 bites kijelzőről hallani sem akarunk: kiváló fényerő, élénk színek, sokoldalú kalibráció, praktikus gesztusvezérlés és mindig aktív kijelzőjellemzi. Az ujjlenyomat-olvasó is gyors, csak oldalra került, és a tesztidőszakban a közelségérzékelő sem okozott problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8418322841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem is tudom, "még épp elfogadható minőségű" kamerával és háttértár bővíthetőség nélkül nem merném... (2024.07.20. 19:30) Realme GT 5G - versenyképes választás
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása