Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja

A lusta tesztelők könnyen elintézhetik a Redmi Note 13 Pro+ 5G (amit röviden csak "Pro+ 5G"-nek nevezhetünk) kritikáját két mondatban: enyhe chipset javítás, kissé kompaktabb kialakítás, IP68, valamivel jobb képminőségű kijelző... Tehát felszínes pillantásra mindez.

Nem meglepő, hogy a Xiaomi nem hozott nagy változásokat a frissítések terén, inkább csak finomított a tavaly bemutatott Note 12-es sorozaton, megtartva a már megszokott jelöléseket, de nem egyszerűsítette le a választékot.

A jelenlegi négy modellből álló kínálat csúcsát a Pro+ 5G képezi, amely - ahogy tavaly is - 200 ezer forint körüli kezdőáron került piacra.

A Xiaomi Redmi Note sorozat a legnépszerűbb a gyártó kínálatában, hiszen széles skálán lefedi a középkategóriát, kezdve az alapmodelltől egészen a Pró verzióig, amely több funkciót kínál a kamerában és az 5G technológiában.

Ez látszólag áttekinthető, de az extra verziók és a Poco által kínált hasonló termékek, valamint a tavalyi modellek még mindig jelen vannak a piacon, így összesen 8-10 készülék található a középkategóriában, ami megnehezíti a választást.

A Pro+ 5G esetében a helyzet nem túl bonyolult: ez a legdrágább modell a Redmi sorozatban, így minden funkcióval rendelkeznie kell, amivel lenyűgözi a közönséget, és bizonyos tekintetben a felsőkategóriába is átlép.

Összehasonlítva a Redmi Note 12 Pro+ 5G-vel, ami jelenleg 20%-kal olcsóbb, meg kell kérdeznünk, hogy megéri-e a 40 ezer forintos felárat a frissítésért. Azt biztosan mondhatjuk, hogy az előd még Android 12-vel érkezett, és eljut a 14-es verzióig, míg az új modell Android 13-mal indul és a 16-os verzióig frissül.

redmi_note_13_pro.png

Ez azt jelenti, hogy a terméktámogatás szempontjából az egy év előny később két év előnyt jelenthet, azonban érdemes lett volna már a 14-es verzióval kiadni. És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2318412525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.26. 09:28:15

Ez kicsit túl soványka.

"És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben."

Hol a teszt?

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása