Realme GT 5G - versenyképes választás

Régen találkoztunk olyan készülékkel, amelyet kifejezetten flagship killerként mutattak be, ezért érthető, hogy magasak az elvárások. Az utóbbi időben több csúcskategóriás, de elérhető árú készüléket is teszteltünk, így van miből válogatni.

realme_gt_5g_versenykepes_valasztas.png

Szerencsére a Realme GT sem okoz csalódást. A kompromisszumok száma kevés, és az ára is kedvezőnek mondható egy Snapdragon 888-as csúcskategóriás processzorral, modern hardverrel és számos hasznos extrával felszerelt készülék esetében.

Ami hiányzik: tárhely bővítési lehetőség, IP védelem, vezeték nélküli töltés, infravörös vezérlő, értesítő LED és komolyabb kamerarendszer. Ami megtalálható benne: dual standby 5G mindkét nanoSIM kártyán, 3,5 milliméteres jack, NFC, WiFi 6, 5.2-es Bluetooth aptX HD és LDAC támogatással, sztereó hangszóró, 65 wattos gyorstöltés, 120 Hz-es Super AMOLED kijelző, remek dizájn és kezdőára éppen 200 ezer forint alatt. Ezek mind teljesítik az elvárt szintet. A kamerarendszer kompromisszumos, de még épp elfogadható minőséget nyújt, így az összkép - spoiler - rendkívül pozitív.

Nálunk a versenysárga modell járt, de a kék és fekete változatok üveg borítással rendelkeznek, ha valakinek nem tetszene a különleges megjelenésű, vegán bőr borítás. A készülék élőben vagány, de nem túl feltűnő, a texturált műbőr borítás pedig praktikus: nem karcolódik, nem maszatolódik, és nem csúszik.

Az üveg betéten, amely a kamerapanelt is magában foglalja, látszik ugyan a használat, de ez nem ront jelentősen az esztétikán.

A 6,43 hüvelykes, 10-bites, HDR10+ támogatással rendelkező Super AMOLED kijelző kiváló minőségű. A maximális fehér fényerő kategóriájának megfelelő, bár gyaníthatóan van benne még tartalék, legalább száz nit.

Erős napsütésben 700 nit nem tűnik elégnek, de az előlapi fényérzékelővel és LED segédfénnyel ennyit sikerült mérni. Hátul is van egy fényérzékelő. A képfrissítés 60 vagy 120 Hz lehet, és ezt a tartalom és tevékenység függvényében változtatja, az érintési mintavételezés pedig 360 Hz.

A felső élen csak egy másodlagos mikrofon található, a Dolby Atmos sztereó hangzásba pedig a beszédhangszóró is besegít. Az alsó élen egy multimédiás hangszóró, egy Type-C csatlakozó és egy 3,5 milliméteres jack kapott helyet, a vékony kialakítás és a nagy akkumulátor (4500 mAh) ellenére. A készülék meglepően könnyű és jól kezelhető, méretei 158,5 x 73,3 x 9,1 milliméter, súlya 186 gramm, az üvegváltozat pedig csak 8,4 milliméter vastag.

A bekapcsológomb a jobb oldalon van, nekem kissé magasan, a hangerőszabályzók és a SIM tálca pedig a bal oldalon. Értesítő LED nincs, hiányát az állandóan aktív kijelző és a kijelző széleinek megvilágítása próbálja hatékonyan pótolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8618450529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20. 19:30:22

Nem is tudom, "még épp elfogadható minőségű" kamerával és háttértár bővíthetőség nélkül nem merném flagship killernek nevezni.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása