Poco X6 Pro - négyes fölé

A Samsung egy megbízható, de drága márka, a Redmi már nem olyan olcsó, mint korábban, a Honor eltávolodott az arany középutatól, a Realme pedig eltűnt a színről. Ezért az LG, HTC vagy Sony középkategóriás készülékeinek hiányában az ár-érték arány csata lényegében két márkára szűkült: a Motorolára és a Pocóra.

poco_x6_pro_negyes_fole.png

Bár papíron mindkettő egy kínai óriás (a Lenovo és a Xiaomi) almárkája, a gyakorlatban ezek a brandek képviselik a fő irányvonalat, ha a legjobb ár-érték arányú telefont szeretnénk.

A Moto olcsón és a flipes divatvonalon is kínál érdekes modelleket, és minden évben megjelenik egy olyan jól árazott Poco, hogy valami akadályozza meg abban, hogy minden elismerést bezsebeljen.

A hivatalos forgalmazás így néz ki: a Redmi Note 13-ból négy modell kapható itthon gyártói garanciával és szükséges extra terhekkel, míg a két Poco X6-ból egyik sem. Azonban a magyar vásárló, ha keres, talál: szürkeimportban a fürge Dimensity 8300 Ultra chippel szerelt X6 Pro 8/256 GB-os változatban már körülbelül 140 ezer forintért beszerezhető, egy nagy webáruház pedig a lenyűgöző, 12/512 GB-osat kínálja 160 ezerért.

Ez a csomag tartalmazza a fóliát a mobilon, a tokot, a 67 wattos gyorstöltőt, az USB-A - USB-C kábelt, a SIM tűt és a leírást, miközben egy Galaxy S24 vagy iPhone 15 Pro alap 128 GB-os változata többszörös áron kapható, hiányos csomagolással.

Bár az infláció miatt magasabbak az árak, az X6 Pro ársávja még mindig az, ahol könnyen találhatunk valami remek ajánlatot.

Fontos azonban egyhetes teszttel utánajárni, hogy a papíron remek specifikációk a gyakorlatban is megállják-e a helyüket. Kezdjük a 160,45 x 74,34 x 8,35 milliméteres, műanyag házzal, amely IP54-es por- és vízlepergető védelemmel rendelkezik, bár nem vízálló.

poco_x6_pro_negyes_fole_1.png

Viszont a kézbe illő ívek, a jó tapadás és a 190 grammos, könnyű tömeg sokkal kényelmesebbé teszik a használatot, mint a szögletesebb és nehezebb Galaxy A55-öt. A 6,67 hüvelykes, 12 bites AMOLED panelt szinte teljesen keret nélküli dizájn veszi körül, ügyesen csökkentve a tavalyi keretet. A 16 megapixeles szelfikamera ugyanolyan méretű maradt.

A színek élénksége, a tökéletes feketék, a gyenge fényviszonyok melletti teljesítmény és a kiváló napfény alatti fényerő mind kifogástalanok: a méréseink szerint 1200 nites fényerőt ér el, és minden tartalom mindig tökéletesen látható.

120 Hz-en gördülékeny működés, hatékony villogáscsökkentés, HDR10+ és Dolby Vision támogatás, mindig aktív kijelző, kiváló érintésérzékelés és gesztusvezérlés jellemzi a 1220 x 2712 pixeles kijelzőt, amely Gorilla Glass 5 védelemmel rendelkezik, így ellenáll a karcolásoknak – előbb lesz mintás a fólia.

poco_x6_pro_negyes_fole_2.png

Hol van akkor a gyenge pont, ha a stílusos kivitel is adott a jellegzetes Poco sárga-feketében? (Van szürke és fekete változat is.)

Nos, számomra a 64 megapixeles normál, a 8 megapixeles ultraszéles és a 2 megapixeles makrókamera, valamint a LED villanó mögé pakolt, fényes, nagy fekete téglalap ásványszerű mintázata nem nyerte el a tetszésemet: ízléstelenebb a többi elemmel összevetve. Jack kimenetet sem találunk, ahogy a microSD kártyahely is kimaradt a dupla nanoSIM tálcáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2918420841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.06.05. 19:16:25

Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz elérhető. Max. csicsának jó, hogy jééé, mijjjen sok kamerája van ennek a telefonnak.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása