Redmi Note 12 4G

Van még valami újdonság a Redmi Note 12 kapcsán, amit korábban nem említettünk? Először is, a 12-es sorozat most már tizenkét modellből áll, közülük kettőt már teszteltünk (a 5G alapmodellt és a Pro+ változatot). A mostani, harmadik tesztalany, és a negyedik (Pro) is készül tesztre. Jelenleg ezek a négy változat érhető el a világpiacon a Redmi nevű termékcsaládban, de ha nem érdekli, hogy mi a márkanév, akkor Poco néven is találhatunk Kínában bemutatott telefont a kínálatban. A Xiaomi termékpaletta mindig is sokféle volt, és a kérdés most is az árazás, amit hamar tisztázunk. A Redmi Note 12 alapmodellje, 5G képességek nélkül, a gyártói ajánlott fogyasztói ár szerint 89 990 forintba kerül (4/128 GB). Ez egy kicsit magasnak tűnhet, de a megjelenést követően egy hónappal már megbízható helyeken 63 - 73 ezer forintért is beszerezhető, ami elfogadható ajánlatnak tekinthető. Emellett az operátori kínálatban is elérhető, ahol akár most is ingyen hozható nagyobb csomag mellé. Ezek alapján nem kell attól tartani, hogy a Xiaomi, idén is a legtöbbet eladott márkája, veszélybe kerülne.

A pénzünkért a megszokott fehér Redmi dobozban kapjuk meg a mobiltelefont. A tesztkészüléket a Xiaomi hazai képviselete biztosította kölcsön, amit ezúton is köszönünk. Általában akkor szoktam írni a dobozról, ha valami különlegeset nyújt (például az Asus esetében). Itt azonban meg kell jegyeznem néhány dolgot: miért nem lehetne a doboz külső részére nyomtatni egy olyan mintát, ami passzol a telefon színéhez? A dobozon fekete a Redmi Note 12 felirat, de amikor leemeljük a fedőt, egy babykék változat néz ránk. Persze az oldalán fel van tüntetve, hogy "Ice Blue", és mivel a mobil két hétre van nálam, a színe kevésbé érdekel, de ha a vásárló a boltban venné le a polcról, és nem nézi meg alaposabban, kellemetlen meglepetés érheti. A csomag tartalma a megszokott: 33 wattos fali adapter USB-A végű Type-C töltőkábellel, átlátszó szilikontokkal, amely elfedi az USB 2.0-s Type-C (OTG) csatlakozót. Ezen felül kapunk egy SIM-tálca nyitó tűt is, amivel a két nanoSIM és a microSD kártya foglalatát húzhatjuk ki a telefon bal felső oldaláról.

A Redmi Note 12 megjelenése terén semmi extra. Egy tipikus kínai mobil a tucatnyi közül. Műanyag keret helyett itt is műanyagot kapunk, a hátlap is műanyag, viszont a kijelzőt Gorilla Glass 3 üveg és védőfólia védi, ráadásul a ház IP53 minősítést kapott, így valamennyire ellenáll a portnak és a fröccsenő folyadéknak. Ez pozitívum, ahogy az is, hogy a 165,7 x 76 x 7,9 milliméteres méretű készülék súlya 184 gramm, ami nem túl nehéz. A műanyag felületek csúszósak, de a mellékelt tok használatával ez a probléma megoldódik. A jobb oldalon található ujjlenyomat-olvasó gyors és pontos, felette pedig a hangerőszabályzó gombokat találjuk, amelyek szintén jól működnek.

A keret tetején megtalálható a jól ismert 3,5 mm-es audio kimenet, amelyen keresztül vezetékesen is lehet nagy felbontású hangot átvinni. Mellette az infravörös port is megtalálható, ami előre telepítve van a Mi távirányítóval. Másodlagos médiahangszóró hiányzik, és a keretbe rejtett beszédhangszóró sem játszik szerepet a tartalom lejátszásakor. A médiahangszóró a készülék alján található, mono, könnyen lefedhető, kissé torzít, de megfelel a céljának. Az előlapi kamera 13 megapixeles és egy pöttyben helyezkedik el a kijelző felső részén. Közelében normál közelség- és környezeti fényszenzort találunk a kereten elrejtve, így nincs probléma a kijelző ébresztésével és kikapcsolásával.

A Redmi Note 12 egyik kiemelkedő jellemzője az, hogy az alapmodellben is van HDR10-támogatású AMOLED panel. Ugyanazt a 6,67 hüvelykes panelt használja, mint a többi modell. A felbontás FHD+ (1080 x 2400 pixel

, 395 ppi), a képarány 9:20, jelentős méretű kávával az alsó részen. A frissítési ráta lehet 120 Hz, a rendszer azonban alapértelmezett módban 60 Hz-en működik. Ezzel kapcsolatban nincs probléma, a Snapdragon 685 processzorral hajtott telefon zökkenőmentesen működik. 120 Hz-es frissítésnél néhány helyen tapasztaltam kisebb akadásokat, például a gyári galériában. A magas frissítési ráta felesleges lehet, mivel a GPU nem mindig képes időben kirajzolni, amit kellene. A kijelző érintésérzékenysége kiváló, a fényerő pedig jó, napfényben is olvasható marad. A gyártó szerint a maximális napsütéses fényerő akár 1200 nit is lehet, míg az átlagos körülbelül 700 nit. A színezet kissé kékes lehet a gyári beállításokkal, de a MIUI lehetőséget ad a színséma testreszabására, és van szemkímélő mód is. A MIUI teljes értékű, minden beállítási lehetőséget biztosít.

A hátlap minimális ívelése hiányzik a Redmi Note 12 5G-hez képest, inkább az 11-es szériára emlékeztet. A kamerák elrendezése azonban ugyanaz, mint a többi idei változatnál. Az 50 megapixeles főkamera és az 8 megapixeles ultraszéles kamera két gyűrűben emelkedik ki egy kis gyűrűből. Mellettük a 2 megapixeles makrókamera és a LED villanó található. A kamerák szigete átlátszó műanyagból készült, a hátlap többi része matt. Az egész megjelenésben nincs semmi extra a Redmi Note 12 4G esetében, de kivetnivalót csak szubjektív szempontok alapján találhatunk benne. Külsőleg jól összerakott készülék, amely követi a trendeket, minden elvárható csatlakozóval rendelkezik, és még néhány extrát is kínál, például az infravörös port.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3718282641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása