Poco X6 és X6 Pro Teszt

A Xiaomihoz tartozó Poco márka ma bemutatta Indiában két új X-szériás telefont, mellettük a Poco M6 Pro 4G is elérhetővé vált az ázsiai piacon. A Poco X6 5G és Poco X6 Pro 5G nevű modellek korábban Redmi készülékek voltak, az előbbi a Redmi Note 13 Pro 5G, de 64 megapixeles főkamerával, míg az utóbbi a Redmi K70E, kisebb, 90W helyett 67W töltéssel a Poco márkanevén. A Poco X6 a Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 lapkájával rendelkezik, mely jelentős fejlesztés a tavalyi Snapdragon 695-höz képest, míg a Pro változat a MediaTek Dimensity 8300 Ultra processzorra épül.

A külső dizájnban hasonlóság mutatkozik a két telefon között, és mindkettőn azonos, 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző található 1220 x 2712 pixel felbontással, 120 Hz-es frissítési sebességgel és akár 1800 nites fényerővel. A 16 megapixeles előlapi kamerát a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval kiegészítve mindkét modellben megtaláljuk. 

A hátlapon a 64 megapixeles főkamera optikai képstabilizációval rendelkezik, mellette található egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makró kamera. Ezek a kamerák megegyeznek a M6 Pro 4G modelljében találhatókkal, bár egyelőre nem tudni, hogy a szenzorokban van-e különbség.

A Poco X6 Pro már a Xiaomi HyperOS felhasználói felülettel és az Android 14 rendszerrel érkezik, míg a Poco X6 a MIUI 14 felülettel indul, de a HyperOS frissítését a gyártó hamarosan elérhetővé teszi. Az X6-os modellek kapnak három Android-frissítést és négy év biztonsági támogatást, legalábbis a gyártó ígérete szerint.

Az akkumulátorok terén kis különbség van, az X6 5100 mAh-s, míg az X6 Pro 5000 mAh-s teleppel rendelkezik. Mindkét modell vezetékesen 67 wattos maximális töltési sebességet biztosít. A telefonok elérhetők lesznek fekete, fehér és kék színben az X6 esetében, míg az X6 Pro választható színei fekete, szürke és sárga. Mindkét modellt 8/256 GB-ról indítják, a legnagyobb tárhelyű változat pedig 12/512 GB mindkét modellnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1518301495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása