Sony Xperia 5 V Teszt

Egy évvel ezelőtt Xperia 5 IV-t Virág Dani tesztelte, tehát számomra az egy évvel ezelőtti termék elkerülte a figyelmemet. Ennek ellenére örültem annak, hogy milyen vékony és elegáns a készülék. Azonban miután elolvastam a tavalyi tesztet, azonnal alábbhagyott az örömöm: a készülék majdnem ugyanolyan, mint az előző, pedig az kompakt mobilok kategóriájában még mindig érvényes választás.

A Sony bemutatóján részt vettünk, ahol online hallhattuk, mit mond a cég a termékről. A prezentáció nagy része arról szólt, hogy az Xperia 1 V kamera képességeit (különösen a képminőség és a szoftveres háttér szempontjából) átvitték a kisebb modellbe. Emellett hangsúlyozták, hogy különleges előny nekünk, hogy megszüntették a dedikált zoom kamerát, mert a főkamera digitálisan olyan közel hozza a képet, hogy elképesztő.

Az igazságtartalmát mindenki eldöntheti néhány oldallal később, de az Xperia 5 V továbbra is egyedi, jellegzetesen sony-s, elegáns és hosszúkás telefon.Itt érdemes megállnunk egy pillanatra, mert 6,1 hüvelykes kijelzőméret körül kevés versenytárs van. A Zenfone 10 kisebb, a Galaxy S23, az új iPhone 15 és a Pixel 7a pedig kompakt készülékek, de más formájúak.

A Sony továbbra is a nyúlánk vonalon mozogva, az Asus modelljén kívül minden konkurensnél keskenyebb, viszont magasabb. Fontos, hogy a kézbevétel könnyű legyen, de a kezelhetőség szempontjából nem elhanyagolható, hogy egy kézzel mennyire lehet elérni a kijelző felső részét. Az Xperiánál ez nem olyan triviális, tehát a kompaktság fogalmát érdemes megfelelően kezelni, ráadásul az Xperia 5 V még vastagabb is lett néhány tizedmilliméterrel, mint az elődje.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5118309159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása