Sony Xperia 1 V Teszt

A Sony Snapdragon 8 Gen 2-es processzorral nem kísérletezik a csúcsmodelleknél, hiszen a termékbe ezúttal is a elérhető leggyorsabb Qualcomm megoldás került. 12 GB RAM és 256 GB belső tárhely áll rendelkezésre 600 lepedőért, a RAM bőséges, de a tárhely kissé visszafogott egy 4K-s fotós-videós entitásnál. Lehet ugyan hivatkozni a bővíthetőségre, de érdemes lehet egy gyors kártyát vásárolni, ami további költségekkel járhat.

Akinek viszont van pénze a majomra, annak akár banánt is vehet. A sebességgel nincs gond, de kérdés, mi a helyzet a melegedéssel. A 3DMark Wild Life Stress Test során a készülék hőmérséklete 30 Celsius fok volt (nyáron), amely egy 20 perces erőltetett tesztet jelent. 10 perc után a hátlap már 45 fokos volt, a rendszer pedig visszavett a teljesítményből. Azonban a teszt után 10 perccel az egész visszahűlt körülbelül 30-32 fokra.

A szoftver természetesen az Android 13 alapjaira épül. A Sony felhasználói felülete finoman visszafogott és barátságos, mentes a fölösleges alkalmazásoktól. A kijelző csodálatos, az animációk simán futnak, a menürendszer pedig gördülékeny és villámgyors. Az always-on kijelző sem hiányzik, de egy hardcore Sony rajongó talán még egy értesítő LED-et is elvárhatott volna.

Van koppintásra és felemelésre felébredő kijelző, intelligens képernyőidő bekapcsolható, amely észleli, ha a telefon a kezünkben van, és nem kapcsolja le azt. Az "éjszakai fény" néven ismert szemkímélő mód alkalmazkodik a napnyugtához. A kijelzővel kapcsolatos opciók között választhatunk a "készítő mód" és a "szokásos mód" között. Az utóbbi a megszokott kékes színhőmérsékletet kínálja, míg az előbbi a fotók és videók szerkesztésére alkalmasabb, természetesebb színvilágot biztosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9418311383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása