Redmi Note 13 5G Teszt

Az évkezdet új Redmi Note modellekkel köszönt be! Vagyis... az év első hónapjában már számos friss Redmi Note érkezett. Ebben az évben kicsit előbb, már januárban megérkeztek az európai piacra, míg tavaly egészen március végéig kellett várni rájuk. Emlékezzünk vissza egy kicsit? Felesleges, hiszen az új Redmik termékpremierjének kiválasztott dátuma épp olyan következetlen és kiszámíthatatlan, mint a Xiaomi alá tartozó, már önálló márka termékkínálata.redmi_note_13_5g.png

 

Azt ígérték a tavalyi év végén, hogy 2024-ben egyszerűsítik a kínálatot, átláthatóbb lesz a választék, és könnyebben választhat majd a vásárló. Sajnálatos módon jelenleg úgy tűnik, hogy ez még nem sikerült, hiszen az EU-ba öt Redmi Note 13 érkezett, és Magyarországra négy. Ráadásul a Poco X6-ok és M6 Pro is már elérhetők az EU-n belül a biztonság kedvéért, bár itthon még nem.

A tesztalanyunk, a Redmi Note 13 5G, a Xiaomi Magyarországtól érkezett hivatalosan január 24-e előtt, 119 990 forintért, az ajánlott fogyasztói áron, egy 8/256 GB-os konfigurációban. Fontos megjegyezni, hogy idén is elérhető lesz a Redmi Note 13 és a Note 13 Pro mind 4G-s, mind 5G-s verziókban, és bár külsőleg minimálisak az eltérések, a hardver és a kamera terén jelentős különbségeket tapasztalhatunk!

A csomagolás egységes, a dobozban megtalálható a fali adapter, az USB-A végű Type-C töltőkábel és a védőtok, amely esetünkben sötétszürke. A töltő teljesítménye 33 watt, a tok pedig a szokásos tartozékok közé tartozik. A SIM-tálcát egy kis tű nyitja meg, és a készülék bal oldalán két nanoSIM vagy egy nanoSIM és egy microSD kártya helyezhető el.

A keret és a hátlap műanyagból készül, így a telefon meglepően könnyű, mindössze 174,5 grammal. A készülék méretei 161,1 x 75 x 7,6 milliméter. Az IP54-es fröccsenés- és porállóság bizonyítékaként a SIM-tálca kis szigetelést is kapott. A készülékház vékonyabb, alacsonyabb és keskenyebb az elődjénél, de a 6,67 hüvelykes kijelző mérete változatlan. Ezt az érdekességet az értékelték el, hogy a telefon négyzetesebb lett, ami kissé kényelmetlenné teszi a fogását, de esztétikusabbá vált, mivel az AMOLED panelt körülölelő káva szimmetrikus.

A telefonon továbbra is megtalálhatóak az alapvető elemek ugyanott, a jobb oldalon az integrált ujjlenyomat-olvasóval ellátott bekapcsológomb, felette a hangerőszabályzó gombok. A keret tetején található egy mikrofon, infravörös port a Mi Távirányító alkalmazáshoz, valamint egy 3,5 mm-es audio csatlakozó, amelyen keresztül használható az FM-rádió. A bal oldal üres, kivéve a már említett SIM-tálcát.

A keret alján további egy mikrofon, mellette egy OTG-képes USB 2.0-s Type-C csatlakozó, amely a töltéshez és az adatátvitelhez használható, valamint egy multimédiás hangszóró található. A vékony kávában rejtett beszédhangszóró a hívások során működik, de médialejátszás közben nem, így az alap Redmi Note modellből kimarad a sztereó hangzás. A multimédiás hangszóró hangereje és tisztasága nem kiváló, de kielégítő ahhoz, hogy kihangosítva telefonáljunk vagy meghallgassunk egy pár perces videót vagy szöveget.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8218315129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása