Honor Magic V2 Teszt

A hajlítható telefonok piaca, annak ellenére, hogy kezdeti lendületét vesztette, lassabban növekszik a várt tempónál. A gyártási nehézségek, magas árak és vásárlókat érintő anyagi kihívások mind-mind hozzájárulnak a kihívásokhoz.

Azonban van egy kevésbé ismert tényező, ami a reklámfotókon kívül élőben is nyilvánvaló: a hajlítható készülékek vastagsága. Például a Galaxy Z Flip5, bár népszerű, túl hosszúnak bizonyul egykezes használatra nyitva (15 mm), és csukva olyan vastag, mint a strapatelefonok.

A Z Fold5 pedig nemcsak vaskos (253 g), de nyúlánk és keskeny összehajtva. A Find N2 megpróbálja ezt az egyensúlyt megtalálni, könnyen kezelhető egy kézzel csukva, de már kilóg a divatból mérete miatt.

honor_magic_v2.png

A Magic V2 új fejezetet nyit a formatervezés terén, meghaladva a Z Fold5 méretét és könnyedségét. Nagyobb belső (7,92”) és külső (6,43”) panelt kínál, miközben még mindig jelentős méretű (156,7 x 74 x 9,9 mm és 231 g) zárt állapotban. Az S24 Ultra-hoz képest azonban két és félszer akkora képernyőfelületet biztosít.

A V2 nemcsak a méretét tekintve emelkedik ki, hanem három hátlapi látószöggel is rendelkezik (50 + 20 + 50 megapixel), miközben megtartja vékony kialakítását. Fontos megjegyezni, hogy a műbőr mintás Magic változat kissé vékonyabb és könnyebb, de erős magnéziumötvözetből készült szerkezettel rendelkezik. A Snapdragon 8 Gen 2 chip, minden szükséges komponens és két 5000 mAh kapacitású telep is a házba került.

A Magic V2 ráadásul két kijelzőjére előre felragasztott fóliával érkezik, és a csomag tartalmaz egy SIM tűt, leírást, hátlapi tokot kihajtható támasztékkal, valamint két végén USB-C kábelt.

Az adapter és a fülhallgató azonban már nincs benne a csomagban. A kamerapúp hiányával a V2 mindössze 4,7 mm vékony, a 156,7 x 145,4 mm-es méret pedig elég nagy tabletes OLED panelt foglal magában 10 biten, 120 Hz-en és HDR10+ támogatással.

A fényvisszaverés és a gyűrődésminta hiánya a Magic V2 előnyére szolgál a kijelzőn. A 7,92”-es és közel négyzetes képarányú képernyő kényelmes használatot biztosít két kézzel, beleértve a gépelést is.

A stylus támogatás is elérhető kompatibilis tartozékkal, bár Magyarországon ezek hivatalosan nem lesznek elérhetők. A fényerő tekintetében a Magic V2 kiváló teljesítményt nyújt, a 2156 x 2344 kirobbanó színű és kontrasztú képpel, amely mindenféle körülmények között jól látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4318318213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása