Redmi Note 8T Teszt

Az évente megjelenő Redmi Note esetén türelmetlenül várjuk a tesztlehetőséget, de a helyzet az, hogy a Mi családon kívül a Redmi família is gyakran bővül új modellekkel. Ez a folyamat azonban kissé monotonná teszi a munkánkat. Az gyakori modellfrissítéseknek persze megvan az indoka: a hardver fejlődése mellett egyre több és jobb kamerarendszer is megjelenik, így van lehetőség a korábbi modellek fejlesztésére.

redmi_note_8t.png

Ennek következtében a MIUI fejlesztőcsapatnak számos készüléken kell dolgoznia, és ezért előfordulhat, hogy bár több Mi készülék rendelkezik Android 10 MIUI 11-gyel, a Redmi Note 8T még nem kapta meg ezt a frissítést (frissítés: a MIUI 11 később megérkezett a publikálás után). A Mi A-széria, bár Android One bélyegzővel ellátott, szintén szembesül egy kisebb frissítési ütemtervvel.

A hazai Xiaomi képviselet okosan variálja új ajánlatait a portfóliójában: a Redmi 8 a 50 ezer forintos kategóriát képviseli, a Redmi Note 8 Pro és a Mi 9 Lite pedig 100 ezer forintba kerülnek, míg e felett a csúcsajánlatok, például a 108 megapixeles kamerával felszerelt Mi Note 10 található. A Full HD kijelző, versenyképes hardver és a négy hátlapi kamera mellett némi plusz funkcionalitásért készségesen lemondhatunk a kellemesebb árért.

Személy szerint nem zavar, hogy a Redmi Note 8T váza műanyag, mert annak ellenére, hogy erőteljesen szorongatom, a készülék nem hajlik vagy nyikkan. A két Gorilla Glass 5 üveglap megvédi a készüléket a karcoktól, és bár nincs IP minősítés vagy beázás elleni jótállás, a vízlepergető nano borítás nyugalmat biztosít a mindennapi használathoz.

A kijelző elől kissé vastagabb, mint a kameracseppes társaké, de a 161,15 x 75,4 x 8,6 milliméteres házba egy nagy, 1080 x 2340 pixeles IPS-LCD panel fér bele, amelyben a 13 megapixeles szelfikamera szerényen helyet kap.

A tervezőknek sikerült fenntartaniuk a tömeg alatti 200 grammos értéket, ami kiváló eredmény. A készülék nagy, de a szoftveres egykezes mód segítségével könnyedén kezelhető. A gombok jól elhelyezkednek, és a méret 2020 közeledtével már elfogadható. A kijelző kiváló minőségű, jó kontrasztaránnyal és betekintési szögekkel, valamint olyan napfény alatti teljesítménnyel, amit a csúcsmobiloktól várnánk.

A Mi 9 Lite AMOLED kijelzője élénkebb, de itt manuálisan korrigálni kell a kissé kékes kalibrációt. A hideg, meleg és éjszakai színegyensúly is elérhető, az érintési érzékenység kifogástalan, csak a rezgés ereje lehetne erősebb. A teljes képernyős gesztusvezérlés jól illeszkedik a formához, a Redmi felirat pedig az alsó részen található.

A fénymérő és közelségérzékelő diszkréten helyezkedik el, mellettük található a beszédhangszóró. Az értesítő LED hiányzik. A 8T büszkén mutatja meg társainak a jack kimenetet, infravörös port és a két nanoSIM foglalatot, mellettük pedig egy külön microSD kártyahelyet – ha egy olcsó Redmi ezt megteheti, akkor miért ne egy drágább Xiaomi?

Az egyetlen multimédiás hangszóró lent helyezkedik el az USB-C port mellett. A 4000 mAh-s akkumulátor 18 wattal tölthető, ami kiemelkedő a készülék árkategóriájában. A gyorstöltő, a kábel, a SIM tű és a dokumentációk mellett az csomagolás tartalmaz egy átlátszó szilikon tokot is, amibe némi erőfeszítés árán beilleszthető a 8T. Az ujjlenyomat-olvasó gyors és megbízható, bár lehetett volna egy centivel lejjebb. A kiemelkedő, 48 + 8 + 2 + 2 megapixeles kamerarendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7218319339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása