Nokia 2660 Flip JOMObil Teszt

Nézzük meg, mi rejlik a egyszerű papírdobozban: a telefon, alatta egy rövid papíralapú útmutató magyarul — a telefon szépen érti a magyar nyelvet, ami nagyon jó hír —, és egy 2,75 wattos hálózati töltő, melynek a végén microUSB csatlakozó található, a kábel pedig szorosan hozzá van kapcsolva az adapterhez.

nokia_2660.png

Annak ellenére, hogy az S30+ operációs rendszer érzékeli, ha a telefont számítógéphez csatlakoztatjuk, mert a port USB 2.0-s, így egyszerűen adattárolóként működik a mobil.

A microUSB csatlakozó a telefon bal oldalára került, továbbá található ott egy 3,5 mm-es audio kimenet és alul egy mágneses csatlakozó a külön megvásárolható dokkolóhoz.

A telefon kinyitható, a hátlap pedig levehető. A hátlap eltávolításához csak egy kis erőre van szükség a dokkoló csatlakozója felett, és könnyedén lepattan.

A hátlap alatt helyezkedik el a 1450 mAh-s akkumulátor, amit szintén könnyen ki lehet venni, anélkül, hogy körömfájást okozna. A két nanoSIM és a microSD kártya be- és kivételéhez sem kell köröm használni, a Nokia felnyitható-rázárós módszert alkalmaz.

Fontos tudni, hogy a microSD kártyával legfeljebb 32 GB-ig bővíthetjük a beépített 128 MB-os (ebből 30 MB elérhető) tárhelyet. Sajnos nem sikerült kipróbálni egy 64 GB-os kártyával, és nem tudni, hogy lehet-e névjegyeket importálni a SD kártyáról.

Viszont biztos, hogy a SIM kártyán tárolt számokat beolvassa, és új névjegy felvételekor lehetőséget kínál a mentésre SIM kártyára vagy a telefon belső memóriájába.

Az összecsukott (10,8 x 5,5 x 1,9 cm) és kinyitott (20,3 x 5,5 x 0,9 cm) állapotban sem túl nagy a 2660 Flip mérete, és a kialakítása kifejezetten kézreálló.

A felső része kényelmes támaszt nyújt az ujjnak. A telefon minőségibbnek tűnő, mint egy átlagos tejfölösdoboz, és a 123 grammos súlyával az aksival együtt még elfogadható.

Az egész ház műanyagból készült, de nem csúszós, és elég strapabíró is. Az összeszerelési minőség azonban nem olyan, mint régen a Nokia telefonoknál, néha recsegést-ropogást lehet hallani, ha erősen megfogjuk a készüléket.

A telefon jobb oldalán két gomb található: az egyik a hangerőszabályzó, a másik pedig SOS-hívást indít és SOS-üzenetet küld.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9918350049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása