Sony Xperia 1 III Teszt

Az LG távozása után csak két hagyományos androidos gyártó maradt a csúcskategóriában, akik megpróbálják versenyre kelni az ár/érték vonalon domináló kínaiakkal.

sony_xperia_1_iii.png

Bár a jelenlegi Galaxy és Xperia csúcstermékek előre láthatóan érkeznek, a Samsung és a Sony mobilstratégiája teljesen eltérő.

Az előbbit tömegtermékekre fókuszálva, míg az utóbbi presztízskészülékeket kínál. Míg az előbbi mobilcentrikus, addig az utóbbi zsebbarát szórakoztató elektronikákat kínál.

A Samsung rendkívül sikeres, míg a Sony telefonos bevételai szerények, bár remélhetőleg elegendőek ahhoz, hogy elkerüljék a kifutó gyártók sorát.

Szükség van olyan makacs telefonokra, mint az Xperia 1 III, amely ellenáll a trendeknek, mint a túlzottan kidomborodó kamerák, a lekerekített kijelzők vagy a portok és csatlakozók eltűnése, még akkor is, ha sok más márka ezt megteheti következmények nélkül.

A letisztult, sík és kényelmes kialakítás vonzó, kezdve a fehér doboz kibontásától, egészen a keskeny oldalsó kávaig és az alsó-felső keretig, ami tartalmaz fénymérőt és közelségérzékelőt, 8 megapixeles kamerát, valamint egy-egy hangszórót.

A Gorilla Glass Victus védi a kijelzőt a karcolásoktól, és a matt üveghátlap szépen illeszkedik az alumínium oldalsó élekhez, Gorilla Glass 6 védelemmel és finom feliratokkal.

A hátlapon található háromszoros 12 megapixeles kamera sem tűnik feleslegesnek, mivel a normál és az ultraszéles lencsék mellett helyet kapott a változtatható fókusztávolságú zoomlencse és a 3D ToF rendszer, valamint a LED villanó és a színszenzor.

Az Xperia stabilan áll az asztalon, nem egyoldalú, és a 4500 mAh-s akkumulátor mellett (amit USB-C porton keresztül tölthetünk) jack csatlakozó is található (felül), és a dobozban egy 30 wattos adapter, töltőkábel és használati utasítások is vannak.

Az Xperia támogatja a vezeték nélküli töltést és a fordított töltést is, de a csomag nem tartalmaz hozzá illő töltőtálcát, tokot, fóliát vagy fülest.

A hossza pedig annyira hosszú, hogy egykezes használatra  mivel egy 21:9 arányú, széles OLED panel került egy 8,2 milliméter vastag és 186 grammos.

.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5018367631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása