Nothing Phone 2a

Nem túlzás kijelenteni, hogy nemrégiben, Carl Pei, a korábbi OnePlus alapítója által létrehozott Nothing megjelent a mobilpiac színpadán, bár nem robbantott be úgy, mint egy üstökös.

nothing_phone_2a.png

A szokásos ügyes, alulról építkező marketing és a mesterséges hype mellett az eddig megjelent telefonok (Telefon (1) és Telefon (2)) kiemelkedő teljesítményt mutattak.

Az árazásuk is olyan szinten helyezkedik el, ami a Samsung-Apple és a Redmi-Poco készülékek között van, ami azt mutatja, hogy még nem versenyeznek a prémium szegmensben, ugyanakkor a kínai márkák általában gyártott modelljeinél magasabb minőséget kínálnak.

Rájöttek, hogy ha valóban szeretnének kitűnni a piacon, valami egyedit kell nyújtaniuk.

Ez nem feltétlenül új technológiát jelent, vagy olyan funkciót, ami még sosem volt a telefonokban (bár ilyen kísérletek szoktak lenni az iparágban, mint például a projektor, hátlapi e-ink kijelző, monokróm kamera, stb.), hanem sokkal inkább egy egyszerűbb, olcsóbb, ugyanakkor látványos formatervi megoldásra van szükség.

Ez lett a Glyph-interfész és a transzparens hátlap kombinációja, ami egyedi megjelenést kölcsönöz a Nothing készülékeinek, ráadásul bizonyos szempontból extra funkcionalitást is kínál.

Ez a dot-matrix stílus, ami sok szempontból minimalista és monokróm, nemcsak a telefonokon, hanem azon a két TWS headseten is megjelenik, amelyek már egy ideje a piacon vannak.

Carl Pei és csapata aktívan kommunikál a közösségi médiában, és rövid idő alatt egy lelkes rajongói tábor alakult ki körülöttük. Nem a hagyományos marketingstratégiát követik, hanem ügyesen kezelik a techsajtóval való kapcsolatot.

Például Barcelonában egy kötetlen vacsorán, még a 2a modell hivatalos bemutatása előtt lehetőség volt megtekinteni a készüléket, ami így előbb került a sajtó és a rajongók kezébe.

Fiatalosak, ügyesek és képesek alkalmazkodni a trendekhez.

Az eddigi két telefonjuk sikeresnek bizonyult, és még a tavalyi karácsonyi ajándékajánlókba is bekerültek, ami figyelembe veszi az ár-érték arányt. Most pedig kíváncsian várhatjuk, hogy hogyan teljesít majd egy még alacsonyabb kategóriában a Phone (2a).

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6518369879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása