Xperia 1 VI Egyedi Fotóhitelesítési Technológia

A Sony Electronics november 21-én bejelentette, közös munkában az Associated Press-szel, hogy második tesztelési fázisába lépett a képhitelesítési technológia fejlesztése, amelyet fényképezőgépeikbe terveznek integrálni.

xperia_1_vi_egyedi_fotohitelesitesi_technologia.png

A frissített firmware révén jövő tavasszal már a három felsorolt kamera is képes lesz a belső aláírás és C2PA-hitelesítés készítésére minden kép esetén.

A Sony technológiája létrehoz egyfajta "születési bizonyítványt" minden fényképnek, amely igazolja azok eredetiségét és valódiságát, így csökkentve a manipuláció lehetőségét.

Ezt a digitális aláírást a kamera hardvere állítja ki rögzítéskor, és a képek metaadataiban végig megőrződik. Az AP és a Sony szerint ez a biztonsági funkció segítheti a hírügynökségeket a hamis és manipulált képek felismerésében, valamint a művészek alkotásaik védelmében.

A következő Sony Xperia 1-es csúcskategóriás okostelefonnal kapcsolatban azt pletykálják, hogy Gorilla Glass Victus üveggel és titán kerettel lesz felszerelve, ami könnyebbé teheti az előző modellekhez képest.

Míg a Google a Pixel telefonok idei sorozatának bemutatásakor nagy hangsúlyt fektetett a generatív MI által nyújtott lehetőségekre és a képek utólagos módosításaira, addig a Sony más irányt vesz.

A pletykák szerint ugyanis a japán vállalat tervezi bevezetni az új fénykép-hitelesítési technológiát okostelefonjaiban is, amely segíthet ellensúlyozni az AI által generált vagy módosított képek potenciális kockázatait.

A Sony Xperia 1 VI (Mark VI) és a Sony Xperia 5 VI (Mark VI) lesznek az elsők, amelyek ezt a technológiát kapják, míg a Sony Alpha 9 III, Alpha 1 és Alpha 7S III kameráihoz tervezik az integrációt 2024 tavaszáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr318370769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása