Motorola Edge 40 neo Teszt

Tavaly megjelent az Edge 30 mellett egy alacsonyabb árkategóriájú verzió is, ami neo utótagot kapott. Ez a verzió a csúcsmodellnek számított, azonban idén kicsit később történt meg a bemutatása.

Azonban nincs semmi gond ezzel, mivel éppen beleérkezünk a harmadik és negyedik negyedévbe, amikor általában fellendül a mobilpiac, ami már évek óta stagnált.

A Motorola erősen megjelenik Magyarországon is, minden hazai szolgáltatónál elérhetővé váltak a Motorola termékek, ami nagyban hozzájárul a márka elterjedéséhez.

Az elmúlt években gyakran szó volt arról, hogy az okostelefonok árai hihetetlenül magasra szöktek, mintha minden gyártó azt gondolná, hogy ő találta volna fel az okostelefont.

A csúcskategóriában csak bámultunk, amikor 4-600 ezer forintos árakat láttunk, de a középkategória is 100 ezer forint felett kezdődött. Nem lehetett tudni, hogy ennek az árrobbanásnak mikor lesz vége. De úgy tűnik, hogy most végre eljött. Nem, nem az Edge 40 neo okozott áresést, már a Honor 90-nél lehetett érezni, hogy a gyártók kevésbé tolják túl az árakat. A Poco F5 eddig a legjobb vételnek számít, akár hivatalosan bejelentik, akár nem. A Nothing Phone (2) is elfogadható áron került piacra, és már nem érezzük állandóan azt, hogy minden új modell tovább emeli az általános árszintet. Sőt, az iPhone-ok árai is csökkentek.

motorola_edge_40_neo.png

És most itt van az Edge 40 neo 155 ezer forintos kezdőáron. Csak említem, hogy tavaly 20 ezer forinttal drágábban nyitott az előd, kevesebb RAM-mal és kisebb tárhellyel. És a termék minősége nem lett rosszabb.

Még nem tudjuk biztosan, hogy a Motorola csak azért áraz ennyire agresszíven, hogy piaci részesedést szerezzen, vagy talán az árak kezdenek normalizálódni.

De ha megnézzük, hogy mit nyújt az Edge 30 neo és mennyiért, akkor érthető az érdeklődésünk a tesztkészülék iránt.

Az utóbbi évek egyik legjobb telefoncsomagolási ötlete az, hogy a Motorola illatosított kartondobozban szállítja a terméket. Ez rögtön jó hangulatot teremt.

A kartoncsomagolás környezetbarát, a feliratokat környezetbarát tintával nyomtatták rá. Bár nem tudni, hogy a parfümözés mennyire illik ebbe a környezetvédelemhez.

De a mellékelt tok kompenzálja ezt, ami nem egy sima szilikon tok, hanem egy környezetbarát, újrahasznosítható tartozék, ami a készülék színéhez passzol.

Ez a tok a svéd Agood gyártja a Motorola számára. És természetesen a dobozból nem hiányzik a 68 wattos töltőfej sem, tehát minden tökéletes. Igen, így kell csinálni.

Magának a készüléknek is lenyűgöző a megjelenése, részben az oldalra hajló kijelzőnek köszönhetően.

Ez mindig megosztja a felhasználókat, mivel bár látványos, nehéz rá fóliát tenni, és sokan aggódnak a törékenysége miatt.

A külső dizájn másik fontos eleme a hátlap színe és anyaga.

A Motorola már tavaly is a Pantone színeivel dolgozott, most pedig a hagyományos fekete mellett világosabb és sötétebb kék színeket választottak, ezeket pedig vegán bőr borítja.

Bár ez csak műbőr, nagyon kellemes tapintású és nem csúszik, ráadásul nem gyűjti az ujjlenyomatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3918412671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása