Xiaomi 14 Ultra fotós szettje

Xiaomi 14 Ultra: A Fotósok Álma

A Xiaomi 14 Ultra egy igazi fotós álomtelefonnak ígérkezik, lenyűgöző kamerarendszerével és a különleges Photography Kit tartozékkal. A készülék előlapi kamerája 32 megapixeles, míg hátul négy 50 megapixeles kamera található, amelyek 0,5x-ös, 1x-es, 3x-os és 5x-ös optikai nagyítást kínálnak. Az optikák mellé Leica lencsék és effektek társulnak, továbbá profi fotós és videós módok is elérhetők. A főkamera rekeszállítása és számos szoftveres megoldás biztosítja, hogy minden helyzetben tökéletes felvételeket készíthessünk.

xiaomi_14_ultra_fotos_szettjet.png

Részletes Teszt

A Xiaomi 14 Ultra tesztje során minden fotós és videós lehetőséget alaposan körbejártunk. Az automata módtól kezdve a Leica Authentic és Vibrant feldolgozáson át az 50 megapixeles példákig és a négy lencsével készített makrókig mindent kipróbáltunk. A videós tesztek során 8K és 4K klipeket készítettünk, valamint teszteltük a szuperstabil és MasterCinema HDR módokat, a LOG formátumot és az egyéni előhívást.

Photography Kit

Ez a cikk azonban nem csupán a kameramódokra fókuszál, hanem egy érdekes tartozékra: a Xiaomi 14 Ultra Photography Kit-re. Ez a kiegészítő két fő elemből áll: egy tokból és egy markolatból. A tok önmagában is hasznos, ám a markolattal együtt igazán stabil fogást biztosít fotózáshoz és videózáshoz. A markolat Type-C portján keresztül csatlakozik, és azonnal felismeri a telefon, néhány szoftveres opciót felkínálva.

A markolat kétlépcsős exponálógombbal rendelkezik, amelyet hosszan lenyomva azonnal elindul a kameraszoftver. A gomb félig lenyomva fókuszál, teljesen lenyomva pedig elkészíti a képet. A markolat menüjében a gomb hosszú lenyomásához sorozatkép funkciót is társíthatunk. A markolaton található egy zoom szabályozó pöcök, amely gyors ütemben állítja a nagyítást az optikák között váltva.

Videós Gomb és Extra Funkciók

Az exponáló mellett helyezkedik el a videógomb, amely csak a kameraalkalmazáson belül működik, hogy elkerüljük a véletlen felvételek indítását. A videógomb az expozíció, a fehéregyensúly, az automata exponálás, az egyéni stílus, a videófolytonosság és más beállítások elérésére is használható.

xiaomi_14_ultra_fotos.png

A markolat rendelkezik egy tekerhető tárcsával is, amellyel az expozíciót, a rekeszértéket, a zársebességet, az érzékenységet és más beállításokat állíthatjuk. Ezek a funkciók leginkább a profi fotós és videós módban érhetők el. Az automata módban nem minden beállítás érhető el a tárcsával, de profi módban mindent szabályozhatunk, viszont ilyenkor a lencseváltás nem lehetséges.

Akkumulátor és Kiegészítők

A markolat egy Type-C porttal és egy 1500 mAh akkumulátorral is rendelkezik, amely mintegy 60 perccel növeli meg a kamera használati idejét. Ez különösen hasznos, ha fényes nappal fotózunk vagy videózunk. Az extra fogásbiztonság és a hasznos fizikai gombok mellett a markolat szűrők befogadására is alkalmas, például cirkuláris polár-, UV-, szín- vagy neutrális denzitásszűrők használatára.

Összegzés

A Xiaomi 14 Ultra és a Photography Kit kombinációja egy igazán sokoldalú eszközt kínál a fotósok és videósok számára. Bár néhány szoftveres korlát még feloldásra vár, az extra üzemidő, a stabil fogás, a fizikai gombok és a szűrők befogadásának lehetősége mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Xiaomi 14 Ultra a mobilpiac egyik legsokrétűbb kamerás készüléke legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7418423587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása