Nokia strapabíró telefonja

Már egy ideje tudni lehetett, hogy a Nokia is belép a strapabíró okostelefonok piacára, és az XR20 végül meg is érkezett a várt időpontban.

nokia_strapabiro_telefonja.png

A készülék jól illeszkedik a gyártó megújított modellszámozásába: az X-szériás eszközök képviselik a jelenlegi kínálat csúcsát, bár ezek is inkább középkategóriás berendezések.

Az X10 és az X20 már megfordult nálunk, de a gyári Androiddal felszerelt, 5G-s chipsetet tartalmazó mobilokat túlárazottnak és nem túl izgalmasnak találtuk.

Ha ebből a szempontból nézzük, akkor az XR20 is tökéletesen illeszkedik a mintába - 5G-s, Android One rendszerű, középkategóriás hardverrel rendelkezik, és minden szempontból túlárazott, hiszen gyakorlatilag az X20-at kapjuk meg strapabíró kivitelben, amiért itthon 230 ezer forintot kérnek el.

Kérni persze lehet, de más kérdés, hogy ki akar ennyi pénzt kiadni érte.

Hozzátehetjük, hogy az ár tartalmaz egy kijelzőcserét is, ha bármi történne a készülékkel.

nokia_strapabiro_telefonja_1.png

Nemrég a Mobilarena Magazin egyik adásában áttekintettük a nyomógombos mobilok piacát, ahol a Nokia több régióban is piacvezető, mégis itthon inkább az okostelefonjaikat küldik el tesztelésre, pedig egyik Nokia olyan, mint a másik.

Az XR20 azonban valamiben más, mivel ütésálló Nokia okostelefon még nem volt.

A fő konkurensek között a Samsung Xcover, a Moto Defy, a CAT és az Evolveo készülékei találhatók, tehát nem túl népes a mezőny, de ennek ellenére nem biztos, hogy az XR20 slágertermék lesz.

Ha marad ez az árfekvés, akkor biztosan nem, de feltételezhetjük, hogy fél év múlva már versenyképes termékké válik, és akkor talán több olyan olvasója lesz a tesztnek, aki vásárlási szándékkal informálódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2718428173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása