Motorola Razr 40 Ultra - jól sikerült a tervezés

Két új Motorola Razr modell jelent meg idén, de jelenleg csak a drágább változat, a Razr 40 Ultra (az amerikai piacon Razr+ néven) érhető el. Az olcsóbb verzió, a Razr 40 még egy hónapot várat magára.

motorola_razr_40_ultra_jol_sikerult_a_tervezes.png

A Razr 40 Ultra 499 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a magyar piacra. Ennyi pénzért már remek készülékeket lehet vásárolni, akár kettőt is, de a kagylótelefonok között kevesebb a konkurencia: Samsung Galaxy Z Flip4 (377 ezer forint), Huawei P50 Pocket (330 ezer forint), Oppo Find N2 Flip (436 ezer forint), Motorola Razr 2022 (436 ezer forint). Az új Razr elsősorban a dizájn terén próbálja megnyerni a vásárlókat, és ezen a téren előrelépéseket tett.

Az új modell nagy külső kijelzője könnyebben használható, mint az elődjéé, és üdvözlendő a vezeték nélküli töltés megjelenése, valamint az IP52-es védettség az új zsanérmechanikának köszönhetően, ami védi a készüléket a víz és por ellen. Ennek ellenére nem ajánlott tópartra vinni.

Az új Razr azonban elvesztette jellegzetes vonásait, és ha nem lenne rajta a Motorola és Razr logó a fényes fekete Gorilla Glass Victus üvegen, bármelyik másik gyártó telefonjának is hihetnénk. Az első két modern Razr modell még megidézte a V3-at, a 2022-es változat már kevésbé, a 2023-as modell pedig végleg elhagyta ezt a vonalat.

A telefon súlya 188,6 gramm, ami átlagosnak mondható, és a Gorilla Glass Victus üvegek is hozzájárulnak ehhez, melyek az előlapi kijelzőt is védik. A belső kijelzőn speciális műanyag védőréteg található, amit körömmel be lehet nyomni és megkarcolni, ezért a Motorola figyelmeztet az első bekapcsoláskor, hogy ne szedjük le a gyári képernyővédőt, mert ezzel tönkretehetjük a telefont és a garanciát is elveszíthetjük.

A rozsdamentes acél zsanérnak köszönhetően a készülék összehajtva 88,42 x 73,95 x 15,1 milliméter, kinyitva pedig 170,83 x 73,95 x 6,99 milliméter. Összecsukva a telefon szinte teljesen síkra zár, bár ez nem teljesen igaz, de hibahatáron belül van.

motorola_razr_40_ultra_jol_sikerult_a_tervezes_1.png

A káva vékonyabb, mint tavaly, ami pozitív, így könnyebb egy kézzel kezelni a mobilt. Azonban a zsanér és a keretbe szerelt mágnesek miatt nehéz egy kézzel kinyitni. Összehajtani viszont könnyű, és a hívások felvétele és megszakítása is működik a kinyit-becsuk mozdulatokkal. Bejövő hívásokat a külső kijelzőn is fel lehet venni, de Bluetooth vagy USB-C headset híján automatikusan kihangosítva történik a hívás, ami okozhat kellemetlen pillanatokat.

A kereten a szokásos csatlakozókat találjuk: alul USB-C port (USB 2.0 sebességgel, videó átvitel nélkül), így a Ready For asztali környezet csak Miracast kivetítéssel használható. Alul van még mikrofon és hangszóró, a sztereó hangzást a kávába szerelt belső beszédhangszóró segíti.

A bal oldalon felül található a SIM-tálca, amibe egy nanoSIM fér, de eSIM is programozható, a tárhely mérete pedig 256 GB, UFS 3.1-es tárolóval. A zsanér környékén nincsenek csatlakozók, az antennakivezetések a kereten bújnak meg, felül pedig egy mikrofon található. A jobb oldalon három gomb van: a hangerőszabályzók és az ujjlenyomat-leolvasóval egybeépített bekapcsoló gomb. Az ujjlenyomat-leolvasó gyors és pontos, és működik a külső és belső kijelzőn egyaránt, csakúgy, mint a 2D-s arcazonosítás.

A hátlap kicsit csúszik, de a keret kényelmesen megmarad a kézben. A biztonság szempontjából a magenta színű szintetikus bőr változat jobb lehet, az Edge 40 esetében legalábbis jobb volt. A Razr 40 Ultra hátlapjából kissé kiemelkedik a két kameragyűrű, mellettük a LED villanó síkban helyezkedik el.

A dobozban található egy keményebb szilikon védőtok, ami síkba hozza a kamerákat, de csak a keretet védi a telefon felső részén, a külső kijelzőt nem. A csomagban van még egy 33 wattos fali adapter és egy USB-A végű Type-C töltőkábel, mely itt is illatosított, de a 2022-es modell különleges formáját már nem kapta meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5218440551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása