Honor Magic V2 - hajtogatható telefon

A kezdeti lelkesedés után a hajlítható telefonok piaca lassabban növekszik a vártnál. A válasz erre a gyártási nehézségek, a magas árak és a vásárlók anyagi korlátai között keresendő.

honor_magic_v2_hajtogathato_telefon.png

Egy másik ok, amely ritkán kerül szóba, az eszközök vastagsága. Például a Galaxy Z Flip5 kompakt élményt ígér, de nyitott állapotban túl hosszú az egykezes használathoz, csukva pedig 15 mm-es vastagsága miatt nehezen fér el a zsebben. A Z Fold5 pedig nemcsak 253 grammos súlyával, hanem összecsukva túl keskeny és nyúlánk kialakításával is problémás. A Find N2 egy kézzel is jól kezelhető, nyitott állapotban nagy képernyőt kínál, de ez sem vékony, és a mérete már nem divatos.

Tehát a forma is oka annak, hogy nem mindenki választ hajlítható telefont. Azonban a Magic V2 új fejezetet nyit ebben. A Honor dizájnremeke kisebb és könnyebb a Z Fold5-nél, nagyobb belső (7,92”) és külső (6,43”) kijelzővel. Csukva 156,7 x 74 x 9,9 mm és 231 gramm, ami két és félszer nagyobb képernyőfelületet biztosít, mint az S24 Ultra.

A V2 phablet méretében maradva kínál 50 + 20 + 50 megapixeles hátsó kamerákat, és a vastagsága 10 mm alatt marad a nagyobb púp nélkül. A műbőr mintás változat vékonyabb és könnyebb, míg az üveghátlapos változat 0,2 mm-rel vastagabb és 6 grammal nehezebb. A zsanér résmentesen zár, és a magnéziumötvözet szerkezet erős. Nyitva pedig a Snapdragon 8 Gen 2 chip, minden antenna, modem, szenzor és komponens, valamint két, összesen 5000 mAh kapacitású akkumulátor is elfér benne.

honor_magic_v2_hajtogathato_telefon_1.png

A készülék két kijelzőjére gyárilag fóliát helyeztek, és a dobozban található SIM tű, leírás, hátlapi tok kihajtható támasztékkal, valamint USB-C kábel. Az adaptert és fülest viszont nem tartalmazza a csomag. Kamerapúp nélkül a V2 4,7 mm vékony, és 156,7 x 145,4 mm-es méretben 10 bites, 120 Hz-es és HDR10+ támogatású OLED kijelzőt kínál.

A hajlítható telefonokon gyakori gyűrődésmintát a Magic V2 esetében alig lehet észrevenni. Az alacsony fényvisszaverés mellett a 2156 x 2344 pixeles kijelző élénk színeket és kontrasztot nyújt. A 7,92”-es kijelző kényelmes kétkezes használatot és stylus támogatást biztosít. Bár a maximális fénysűrűség 700 niten belül maradt, napfényben is jól látható a kijelző.

A Red Magic 9 Pro-hoz képest vastagabb kerettel és könnyebben karcolható plasztik réteggel rendelkezik, ami sokakat eltántorít a vásárlástól. A Honor titánból készítette a zsanér kulcselemeit, ami halkan nyílik és zárul. Bár vízállóság nincs, a vékony és résmentesen záró kivitel lenyűgöző, és mindkét oldalon 16 megapixeles szelfikamerákat találunk.

A külső panel maximális fénysűrűségét nem sikerült pontosan mérni, de napfényben a legjobb csúcsmobilok szintjén teljesít. A 20:9-es képarány szimpatikusabb, mint a Z Fold keskenyebb kialakítása. A Find N2 18:9 arányú, 5,92”-es kijelzője még mindig etalon egykezes használatra, de az a telefon másfélszer vastagabb a V2-nél, amit könnyebb jobb kézzel használni.

Csukva a keskeny hangerőszabályzó és a bekapcsoló gomb közel van egymáshoz, az ujjlenyomat-olvasó gyorsan működik. A két multimédiás hangszóró a külső kijelző alá és fölé került, míg a Type-C port, a dupla nanoSIM foglalat, a mikrofonok és az infra a hátlapi kamerarész környékén található.

Összefoglalva, a Honor egy okostelefont és egy tabletet tömörített egy hagyományos phablet méretű készülékbe, amely se zsebre vágva, se kézbe fogva nem tűnik vastagabbnak egy hagyományos óriástelefonnál. Ez lehet a belépő sokak számára a hajlítható telefonok világába, ha 800 ezer forintot hajlandóak rá költeni. A Magic V2 február elejétől lesz elérhető Magyarországon fekete és lila színben, 16/512 GB-os konfigurációban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5018445141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása