A Honor 90 Lite kellemes látványt nyújt

Bár ez szubjektív, szerintem a készülék megjelenését nem érheti kritika: az iPhone-okra emlékeztető ház széles oldalakkal (162,9 mm x 74,5 mm x 7,48 mm, 179 g) és formás kijelzővel, valamint figyelemfelkeltő hátlappal, ahol a hátsó kamerasziget nagyon feltűnő.

a_honor_90_lite_kellemes_latvanyt_nyujt.png

Az már más kérdés, hogy az almás készülékeknél komoly hardver dolgozik a hasonló dizájn alatt.

Nem így van a Honor olcsóbb mobiljánál: a processzort egy több éves Dimensity lapka továbbfejlesztett verziója adja: a nyolcmagos MediaTek Dimensity 6020 két A76 (2,2 GHz) és hat A55 (2,0 GHz) magot tartalmaz, a grafikus chip pedig egy Mali-G57 MC2 egység.

A memória tekintetében nem kell szégyenkeznie a telefonnak, a 8 GB RAM és 256 GB tárhely korrekt egy belépő-, középkategóriás eszköznél. Ahogy a Honor készülékeknél megszokott, természetesen támogatja az 5G-t (emellett a 4G LTE, 3G WCDMA és 2G GSM is), és egyszerre két nanoSIM-et tud kezelni.

Az akkumulátor 4500 mAh kapacitású, amelyet maximum 35 wattal lehet tölteni, csak vezetékkel. A Wi-Fi egy 802.11 a/b/g/n/ac egység, amely 2,4 és 5 GHz-en is működik, a helymeghatározás GPS, AGPS, GLONASS, BeiDou és Galileo rendszerekkel kompatibilis, míg a Bluetooth 5.1-es.

Az érzékelők tekintetében nincs túl sok extra, de a szükségesek megvannak: gravitációérzékelő, iránytű és környezeti fényérzékelő.

Ezenkívül van közelségérzékelő is, de ez csak szoftveres megoldás, nincs mögötte hardver. Ennyi, se több se kevesebb.

Az ujjlenyomat-olvasó a bekapcsoló gombba van építve, és nem túl megbízható. Az esetek nagyjából egynegyedében nem ismeri fel az ujjlenyomatomat, így majdnem használhatatlan. Az arcfelismerés sem sokkal jobb, 3D helyett 2D-s kamerás megoldást használ, ami nem túl biztonságos. Marad a régi jelszavas feloldás, ha valaki ezt preferálja.

A kijelző terén sem várhatunk nagy csodákat, az LTPS LCD tipikusan egyszerű megoldás: napos időben alig látható, oldalsó betekintési szög gyenge, és a színek sem kiemelkedőek – bár ebben a kategóriában ez átlagos minőség.

A felbontásra viszont nem lehet panasz, a 6,7 hüvelykes (19,9:9 képarány) kijelző 2388 x 1080 pixel felbontású, ami szép képet ad, és természetesen a 16,7 millió szín is biztosított.

Az operációs rendszer az Android 13, a MagicOS 7.1 felülettel, amely a Honor készülékek között egyszerű és gyors adatáramlást tesz lehetővé.

A rendszer fluid és jól fut a Honor 90 Lite-on is, akadozások nélkül. Némi lassulás inkább a hardver korlátai miatt jelentkezhet, főként játékoknál vagy nagy teljesítményt igénylő alkalmazásoknál.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4618458761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása