Poco F5 - rendkívül jó ajánlat

A kínai gyártók nagy lépést tettek a mobilpiacon, amikor elindították ár/érték arányban versenyképes almárkáikat. A Xiaomi esetében a Poco márka még a Redmi sorozatnál is jobban teljesít. A Pocophone F1 annyira emlékezetes bemutatkozás volt, hogy azóta is évről évre várjuk az F-széria új modelljeit. Nemrég megérkezett az F5, amely gyakorlatilag a Redmi Note 12 Turbo újranevezett változata.

poco_f5_rendkivul_jo_ajanlat.png

Ez a készülék 120 Hz-es AMOLED csúcskijelzőt, Snapdragon 7+ Gen 2-es processzort, 256 GB tárhelyet, infravörös portot, jack csatlakozót, IP53-as por- és cseppálló burkolatot, sztereó hangszórókat, valamint 5G és WiFi 6 modemet kínál, olyan áron, amitől leesik az ember álla.

A 140 ezer forintos, szürkeimportos ár csak tájékoztató jellegű, és a gyártói támogatás hiánya miatt inkább a hivatalosan forgalmazott telefonok vásárlását javasoljuk, bár ennek elérhetősége egyelőre kérdéses.

Pedig még a 170-180 ezer forintos ár is kiváló lenne, hiszen a dobozban nem csak a könnyű, mindössze 181 grammos, vékony kávájú F5 található meg előre felhelyezett fóliával, hanem egy tok, SIM tű, leírás, Type-A - Type-C USB kábel és egy 67 wattos gyorstöltő is, amivel lekörözi a spórolós riválisokat.

A jó benyomás kézbe véve is folytatódik: bár a 161,11 x 74,95 x 7,9 milliméteres méret miatt szükség lehet a fogásváltásra, a 6,67 hüvelykes, 1080 x 2400 pixeles kijelző, valamint a hátlap íve és jó tapadása miatt kényelmes és stabil a fogása.

A minőségi műanyag burkolat pedig lehetővé tette az 5000 mAh-s akkumulátor beépítését.

Az F5 Pro 5160 mAh-s akkumulátorral rálicitál, és hátlapja Gorilla Glass üvegből készült, vezeték nélküli töltési lehetőséggel.

Azonban a Pro modell drágább, vastagabb, jobban melegszik, és ugyanazt a 64 megapixeles főkamerát, 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát és 2 megapixeles makrókamerát használja LED villanóval, mint az F5.

Mindkét dizájn tetszik, és nem látom hátránynak az oldalsó bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasót, mivel elég nagy a szenzor, hogy megbízhatóan felismerje az ujjamat.

Ráadásul szuper praktikus funkció, hogy kétszeri érintéssel elérhető az egyébként távolinak tűnő értesítési panel.

A dupla érintés és lenyomás funkciója is testreszabható, akárcsak a hátlapi koppintásé, bár az utóbbi nem mindig működik megbízhatóan.

A hangerőszabályzó szintén elérhető fogásváltás nélkül, és a méretes UFS tárhely mellett megbocsátható, hogy nincs microSD kártyás bővítési lehetőség; a tálcára legfeljebb két nanoSIM-et helyezhetünk.

A 90%-os képernyőarány élménnyé teszi a 120 Hz-es, adaptív, HDR10+ / Dolby Vision támogatott kijelzőt, amely 240 Hz-en érzékeli az érintéseket, és 1920 Hz-es PWM technológiával csökkenti a vibrálást.

A kijelző fényereje saját mérések alapján is megközelíti az ígért 1000 nitet, így a tartalmak napfényben is jól láthatók maradnak.

Éjjel kellően elsötétül a kijelző, és a színek is az egyéni ízlés és néhány kalibrációs séma szerint módosíthatók. Hasznos az mindig aktív kijelző funkció, és a rezgőmotor is elég erős.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1818463649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása