A Huawei bemutatta a három részre hajtható telefont

Ha azt gondoltad, hogy a hajtogatható telefonok között már nincs új, amit mutatni lehetne, nézd meg a Huawei legújabb termékét! A Mate XT ugyanis háromfelé hajtható, így teljesen kinyitva valóban képes helyettesíteni egy nagyobb táblagépet.

a_huawei_bemutatta_a_harom_reszre_hajthato_telefont.png

A hajtogatható telefonok piacán a Samsung nemrégiben bemutatta a Z Fold új generációját, a Fold6-ot, és erős versenyzőként lépett piacra a Google is a Pixel 9 Pro hajtogatható változatával.

A legkönnyebb és legvékonyabb hajtogatható telefont a Honor kínálja, de most a Huawei sikerült túlszárnyalnia riválisait azzal, hogy bemutatta a világ első háromfelé hajtható okostelefonját.

A Huawei Mate XT két zsanért kapott, amivel a telefont Z-alakban lehet összehajtani, ekkor egy 6,4 colos kijelzőt használhatunk az előlapon.

A készüléket teljesen kinyitva 10,2 colos képernyőt nézhetünk, ami 3184 x 2232 pixeles felbontásával és 16:11-es képarányával valóban helyettesíthet egy táblagépet. Használhatjuk úgy is, hogy csak az egyik felét hajtjuk ki, ekkor 7,9 colos a képátlója.

Mindezek mellett a Huawei hajtogatható telefonja nem lett vastagabb, mint a kategóriatársai; 298 grammot nyom, és összehajtott állapotban is csak 12,8 milliméter vastag, így még karcsúbb, mint a kétfelé hajtható Samsung Galaxy Z Fold5.

A három panel alá egy 5600 milliamperórás akkumulátort szereltek, amely legfeljebb 66 wattal tölthető, vagy 50 wattal vezeték nélkül is.

A Huawei nem spórolt a kamerákkal sem: az 50 megapixeles főkamera mellé egy-egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű és ötszörös nagyítást adó telefotó kamera került.

A 16 GB RAM memóriával és legalább 256 GB, de akár 1 TB tárhellyel rendelkező Mate XT egyelőre csak Kínában kapható, 2800 dolláros alapára pedig kb. egymillió forintnak felel meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4718489835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása