A Samsung Galaxy A54 Teszt

Hasonlóan a Windows rendszerhez: egyik verziója kellemesen meglep és osztatlan népszerűségnek örvend, míg a rá következő csalódást okoz, és egy újabb generáció következik be - a 2022-es Samsung Galaxy A53 sokak szerint a Galaxy A-széria Windows

Vistája volt, és elődjéhez képest egyértelmű visszalépésnek bizonyult. Nos, az A54 esetében ez egyáltalán nem áll, bár a Galaxy A52S 5G sikere megismétlődése már nem olyan egyértelmű.

A közepes méretű, kissé nehéz Galaxy A54-et kézbe véve egyértelmű, hogy nem egy csúcskategóriás készülékről van szó. Ugyanakkor a szögletes élek és lekerekített sarkok biztosítják a kellemes fogást. A készülék masszív, nem hat túl díszesen, viszont érdekes és kezdetben kicsit szokatlan, hogy a műanyag keret éle elöl és hátul is jól érezhető. Ennek azonban van értelme, mivel védi a Gorilla Glass 5 által védett üveg hátlapot és előlapot.

A telefon súlya 202 gramm, ami lehet, hogy kicsit magas a méretéhez képest, de még mindig elfogadható. Az 8,2 mm vastagság sem különösebben zavaró, ráadásul IP67-es por- és vízállósággal is rendelkezik, ami ebben az árkategóriában hasznos és nem mindennapos tulajdonság.

Samsung telefon esetén a kijelzővel mindig rendben vagyunk: a 6,4 colos Super AMOLED FHD+ kijelző kiváló képminőséget nyújt 120 Hz-es frissítéssel, HDR10+ támogatással és akár 1000 nites fényerővel. A szelfikamerát középen felül helyezték el, amely 32 MP-es, széles látószögű, és akár 4K-s videóra is képes.

A hátlapi kameráknál is odafigyeltek a Samsung mérnökei: a főkamera 50 MP-es és optikai képstabilizátorral megerősített, az ultraszéles lencse mögé pedig egy 12 MP-es szenzor került, ráadásul egy 5 MP-es makró is rendelkezésre áll, ami nem összetévesztendő az olcsó mobilok 2 MP-es makrókameráival.

Az A54 esetében továbbra is az Exynos saját fejlesztésű megoldása található, itt egy 5 nm-es Exynos 1380 dolgozik. Ehhez 8 GB RAM és 128 GB tárhely kapcsolódik, ami megfelelőnek tekinthető, bár a 256 GB tárhely sem lenne felesleges.

A Galaxy A54: teljes 5G, Wi-Fi 6, BT5.3, NFC, ujjlenyomat-olvasó és arcfelismerés is rendelkezésre áll, továbbá lehetőség van mSD-kártya behelyezésére, a kihangosított telefon pedig sztereó hangzást biztosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9118312737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása