Nokia G42 5G Teszt

Az okostelefon a méreteit tekintve 165×75.8×8.55 mm-es, és a tömege 193.8 gramm. Amikor kézben fogjuk, azonnal érzékelhető a műanyag ház, de a kijelző arányának köszönhetően kellemes a fogása.

nokia_g42_5g.png

Ezen kívül, a leesésekkel szemben kevésbé kell aggódni, mint a jelenleg divatos üveg készülékeknél. A Nokia G42 5G burkolata festett műanyag. A felső része üres, az alsó részen találhatóak a jack port, a mikrofon, az USB C port, valamint a hangszóró.

A bal oldalon fent található a SIM tálca, a jobb oldalon pedig a hangerőgomb párosa, alattuk pedig a bekapcsológomb, ami egyben ujjlenyomat-olvasó is. Az ujjlenyomatot kellően gyorsan és részletesen rögzíti, így ritkán hibázik.

Ezt kiegészíti az arcfelismerés lehetősége, de az ujjlenyomatos megoldás továbbra is biztonságosabb. Az előlapon a kijelző körüli keret nem egységes, két oldalon vékonyabb, felül egy nagyobb fekete sáv található, míg az alsó rész kifejezetten széles lett. A hátlap mintha matt üveg lenne, de valójában csak ügyes színezés eredménye. A látványért elismerés jár a Nokiának.

A bal felső sarokban kiemelkedik a kamerasziget, ami ugyan feltűnő, de nem zavaróan emelkedik ki a hátlap síkjából. Ezen a részen található a három optika, a LED vaku, valamint az 50MP AI CAMERA felirat.

A Nokia G42 5G egyetlen hátránya a kijelző, amit valószínűleg költségcsökkentési okokból IPS LCD panellel készítettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5918311387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása