A Redmi Note 12 Pro 5G Teszt

A Xiaomi Redmi modellek általában az ár-érték arányukkal hódítanak, számos hasznos funkciót kínálva alacsonyabb árfekvésben is.

a_redmi_note_12_pro_5g.png

Nemrégiben nálunk járt az egyik legújabb széria, a Redmi Note 12-es, amelynek két modelljét, a Redmi Note 12 alapmodellt és a Redmi Note 12 Pro 5G-t is megvizsgáltuk. Érdemes megemlíteni, hogy még a Pro modell ára is töredéke egy csúcskategóriás telefonénak.

Első ránézésre a két modell szinte azonosan néz ki, de apróbb különbségek alapján felismerhető, hogy nem ugyanarról a két telefonról van szó.

A kijelző mérete mindkét modellnél azonos, 6,67 hüvelyk, így jelentős méretbeli eltérés nincs közöttük. Viszont a Pro változatnál a kijelző kerete vékonyabb, és az előlapi kamera kivágása is kisebb.

Mindkét modell azonos paraméterekkel rendelkezik: 1080×2400 pixeles felbontással és 120 Hz-es képfrissítéssel. Már nem IPS, hanem AMOLED panelt használnak, ami 2023-ban különösen jó hír, különösen egy ilyen megfizethető árkategóriában.

Az érintőképernyő használata során nem tapasztaltunk problémát, de meg kell jegyezni, hogy a fényerő középkategóriás szintű. Zárt térben, árnyékban vagy felhős időben jól olvasható a képernyő, de erős tavaszi napsütésben némi kompromisszumot igényel.

Érdekesség, hogy a gyári adatok szerint a Redmi Note 12 Pro 5G maximális fényereje 900 nit, míg az olcsóbb Redmi Note 12 modell esetén ez akár 1200 nit is lehet. Azonban a rendszer a fogyasztás miatt nem tartja sokáig ezt a szintet, a tipikus fényerő itt is 700 nit.

Összehasonlításképpen, a Xiaomi 13 Pro csúcsmodell esetén a csúcsfényerő 1900 nit, a tipikus maximum pedig 1200 nit.

A Redmi Note 12 Pro 5G kijelzőjét Corning Gorilla Glass 5 védi a kisebb sérülésektől. Ez a karcállóságával és a szemből érkező ütésekkel szembeni ellenállásával hasznos lehet a felhasználóknak.

Mégis érdemes Garancia Plusz biztosítást kötni rá, amely vétlen sérülések esetén is fedezetet nyújt, így nyugodtabban használható az új készülék.

A Redmi Note 12 Pro 5G modellből a fekete színű érkezett hozzánk, amely teljesen fényes, tükröződő felülettel rendelkezik.

Bár a dobozból kivéve gyönyörűen néz ki, az ujjlenyomatokat és a porszemcséket rendkívül gyűjti, így gyakori tisztogatást igényel, hogy megőrizzük szépségét. Emellett fehér és kék színben is elérhető.

A középkategóriában is megjelennek a tekintélyes méretű kamera szigetek és lencsék.

A Redmi Note 12 Pro 5G egy 50 megapixeles fő kamerával rendelkezik, amely egy Sony IMX766-os szenzort használ, optikai képstabilizátorral kiegészítve.

Támogatja a pixel-binning technológiát, amely az 50 megapixeles képből egy 12,5 megapixeles képet készít, az egymás melletti képpontok egyesítésével, így szebb képeket eredményezve.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9418415071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem is tudom, "még épp elfogadható minőségű" kamerával és háttértár bővíthetőség nélkül nem merném... (2024.07.20. 19:30) Realme GT 5G - versenyképes választás
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Soha nem értettem, mi értelme a 2 megapixeles makrónak. A főkamerával digitális zoommal ugyanaz el... (2024.06.05. 19:16) Poco X6 Pro - négyes fölé
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez kicsit túl soványka. "És még lesz pár ilyen "lett volna" megjegyzés a tesztben." Hol a teszt? (2024.05.26. 09:28) Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés útja
  • Mesterséges Geci: Ez inkább reklám bullshit egy ezeréves mobilról, mintsem korrekt ismertető... (2024.05.09. 20:02) Samsung Galaxy S20
  • Mérnork: "Jelenleg három fő operációs rendszer létezik: Android, iOS és _Windows Mobile_." 10 éves cikk ke... (2024.04.22. 11:07) Az okostelefonok múltja és fejlődése

Címkék


 

süti beállítások módosítása