Az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max készülékek tesztje és véleménye

Az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max készülékek tesztje és véleménye

Az éves frissítés során az iPhone 15 Pro modellek új kamerát, új titán készülékházat és persze gyorsabb processzort kaptak. Ki kell emelnünk a titán házat és a kamerát, mivel ezek a legkiemelkedőbb változások; a gyorsabb processzorral kapcsolatban viszont kevesen érezhetik a különbséget. Most pedig mélyebben belemerülünk az iPhone 15 Pro tesztjébe, és megvizsgáljuk, mit nyújt idén az Apple.

Nem meglepő, hogy az iPhone 14 Pro-ról alig esik szó. 🙂 Egy éves távlatban nincs kötelezettség váltani, az Apple nem is kötelezi erre azokat, akik évről évre nem igénylik az új telefont. Azonban az iPhone 13 Pro-ról vagy régebbi készülékről váltóknak sokkal több újdonsággal találkozhatnak, ezért érdemes lehet váltani.

Egyrészt azért, mert két év alatt az akkumulátor kapacitása is csökken annyira, hogy észrevehető a különbség. Ugyanakkor két év alatt a processzor és az akkumulátor kapacitása is fejlődik annyit, hogy érezhető a teljesítménybeli különbség. Azok, akik az iPhone 13-ról vagy régebbi készülékről váltanak, új, kisebb kávát, könnyebb készüléket, magasabb kijelző fényerőt, új Dynamic Islandet és funkció gombot kapnak, és még a kamera fejlődéséről sem beszéltünk. Tehát a két éves váltás sok szempontból indokolt lehet, de én személy szerint úgy gondolom, hogy három év után éri meg igazán telefonváltásra gondolni.

Összességében a készülék érezhetően könnyebb lett, és a fogása is kényelmesebb. A titán ház természetesen nem teljesen titánból készült, csak részben, mégis érezhetően más és kellemesebb a tapintása.

Ami azonnal szembetűnik, az az új, kontúrozott élek a legvékonyabb szegélyekkel, tehát a létező összes iPhone-nál vékonyabb kávával.

A kijelző nem lett nagyobb, de a káva kisebb lett, így még jobban mutat a készülék elölről nézve.

Az iPhone kamera minden évben frissül, és mindig a top 3-ban található, akár az első helyezést éri el, akár nem. Mobilkamerák terén az iPhone Pro modellekben található a legjobb kamera. Ezért az idei évben ajánlott a sima (tehát nem a Max) iPhone 15 Pro is, mivel a kiváló minőségű iPhone 14 Pro kamera rendszert örökölte.

A fenti két rövid videóból rögtön látható, miért fontos a zoom tartomány és miért vásárolunk zoom lencséket fotózáshoz vagy videózáshoz. A mélységélesség rendkívül fontos tényező, és míg néhány évvel ezelőtt az iPhone 11 Pro-nál a széles látószög volt divat, most az Apple ismét a zoom lencsékre helyezte a hangsúlyt, és nem is akárhogyan: a tetraprizmás megoldás kiváló, bár méretei miatt csak az iPhone 15 Pro Max-nál elérhető.

Tehát az első dolog, amit az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max tulajdonosok észre fognak venni, az az, hogy háromféle "objektívvel" rendelkeznek: 24mm, 28mm és 35mm. Korábban csak két lehetőség volt az iPhone 14 Pro esetében, és az iPhone 15-nél is csak kettő van. Ez a fő kamera, ami 48MP, ƒ/1,78 rekesz, és most egy 1,2-szeres és 1,5-szörös optikai zoommal bővült, ami nem képkivágás.

Mostantól választhatsz alapértelmezett opciót a fő kamera számára három lencse közül: 24mm, 28mm és 35mm. Mindehhez nincs szükség extra kiegészítőkre - ebben rejlik a műveleti alapú fotófeldolgozás ereje.

A Photonic Engine felpörgeti a portrékat, biztosítva a gyönyörű részleteket, valósághű színeket, nulla zárkésleltetést és akár kétszer jobb teljesítményt félhomályban is. Mostantól a portrék is lehetnek élő fotók.

Portré módban folyamatosan zoomolva közelíthetsz a témádhoz, hogy megtaláld a tökéletes zoomarányt. Ráadásul utólag is átteheted a fókuszt az egyik szereplőről a másikra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4718296423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása