Asus ZenFone 8 Teszt

Az első benyomás mindenkinek az volt, hogy mennyire kicsi és összpontosított a mobil. A ZenFone 8 mindössze 148 mm magas, 68,5 mm széles és 8,9 mm vastag, tehát kissé magasabb és vastagabb, de keskenyebb, mint az említett iPhone 12. Kényelmesen fogható, egy kézzel is biztonságosan használható, az összeszerelés minősége kiváló, és bár az előlapi kávák nagyobbak, mint az aktuális csúcstelefonok esetében, innen sem hiányzik a kellemesen hűs üveg hátlap. Utóbbit mondjuk bármikor kérdés nélkül lecserélném kevésbé sérülékeny, de minőségi műanyagra.

A kijelző 5,9 hüvelykes, 2400 x 1080 pixel megjelenítésére képes, 1100 nit fényerőt kibocsátó, HDR10+ kompatibilis és 120 Hz-es AMOLED panellel. A színek megjelenítése és a kontraszt kiváló, a képernyő még erős napsütésben is könnyen használható, és a magas képfrissítésnek köszönhetően minden olyan simán zajlik rajta, hogy az igazi öröm nézni. Utóbbi természetesen beállítható automatikusra, amikor a szoftver a helyzetnek megfelelően állítja be az aktuális értéket, de a konstans 120 Hz mellett az aksi kímélése érdekében választható akár a 90 és a 60 Hz is.

A mobilban egy 4000 milliamperórás telep kapott helyet, ami esetünkben két napig könnyedén kibírta, ráadásul szuper szoftveres funkciók is rendelkezésre állnak hozzá. A maximum töltési sebesség 30 watt, amivel fél óra alatt nulláról 60 százalékra töltődik fel a telefon, és a dobozban ehhez találunk egy kompatibilis töltőfejet. Vezeték nélküli töltésre ugyanakkor nincs lehetőség: az Asus filozófiája az, hogy az ehhez szükséges komponensek helyett inkább nagyobb telepet építenek be a telefonba, a jobb üzemidő érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3418306351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása