XIAOMI POCO C65 Teszt

A Poco C65, mint a Xiaomi telefonok kisebb változata, az Indiába szánt globális verziójával érkezik, amely hazánkban is teljes mértékben használható. Éppen egy régebbi X3 NFC-t tesztelünk, de több másik modelljükkel is szoros kapcsolatba kerültünk. A C65 néhány napja került piacra, és gyakorlatilag ez a Poco kínálatának kezdete, Európában pedig Redmi 13C néven érhető el. Az alapkonfiguráció egyszerű: egy Mediatek központi mag, a Helio 85, köré szerveződik a rendszer. 6 vagy 8 GB RAM-mal rendelhető, mellé 128 vagy 256 GB tárhely, amit a szokásos módon micro SD kártyával bővíthetünk 1 TB-ig. Ebből látható, hogy a SIM tálca kétféle kártyát is fogadhat.

Az alsókategóriás megoldások egyik kulcsfontosságú része a kijelző, ami ebben az esetben egy 6,74 hüvelykes, 720x1600 pixel felbontású megjelenítő. Az IPS LCD panel 90 Hz-en frissül, és maximális fényereje elérheti a 600 nitet, TÜV tanúsítvánnyal igazolva az alacsony kékfény kibocsátást. A felületét Gorilla Glass védi, így nem kell túlzottan aggódnunk a karcolások miatt.

A hardver MIUI 14-et futtat, Android 13 alapokon és a megszokott Poco launcher is része a rendszernek. Az akkumulátor standard 5000 mAh-s, 18 W-os gyorstöltéssel, természetesen Type-C csatlakozón keresztül tölthető. A kamerafront nem szokott kiemelkedő lenni a belépő kategóriában, de egy 50 MP-es főegységet kaptunk, mellé egy 2 megapixeles makró kamerával, amely kevésbé hasznos. A dizájnban van némi csalás, mivel az alsó kamerasziget látszólag két szenzort tartalmaz, de valójában az alsó egy vak egység, amely nem végez semmilyen funkciót. A szenzorok közötti kötelező funkciók közé tartozik az NFC, a dual-SIM, a 4G modem, a BT 5.3, a dual WiFi, a jack csatlakozó és a rádió is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1618309865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása