CES 2024: A Samsung Teszt

A CES-en a Microsoft és a Samsung bejelentette, hogy együttműködésük keretében új funkciót vezetnek be a Samsung Galaxy okostelefonokon és az új Galaxy Book 4-en. Ennek révén a számítógép felhasználói könnyedén használhatják telefonjuk kameráját webkameraként, anélkül, hogy telepíteniük kellene vezetékeket vagy más fejlesztők alkalmazásait. A funkcióhoz minimális rendszerkövetelmények szükségesek, és bármilyen One UI 1.0-nál (Android 9) újabb rendszert futtató Samsung Galaxy okostelefon kompatibilis lehet vele, feltéve, hogy rajta van a Link to Windows. A számítógépen pedig a Microsoft Phone Link alkalmazásnak kell futnia.

A Samsung közleménye szerint egyszerű gombnyomással váltani lehet majd a telefon kamerái között, a telefon pedig képes lesz a háttér elmosódására. Az Auto-framing funkció segítségével a beszélő mindig középpontban marad, még akkor is, ha mozog a kamera előtt.

A webkamera funkció később más, nem Samsung gyártmányú eszközökön is elérhetővé válhat, legalábbis erre utalnak a Link to Windows kódjában talált jelek. Az opció várhatóan januártól elérhető lesz a Samsung telefonokon, valószínűleg az S24-es széria debütálása után, illetve a Galaxy Book 4-es laptopok piacra kerülésével. Korábban már megjelent egy One UI 6.0-s béta frissítés, amely tartalmazta a webkameraként való használat lehetőségét, de azt a koreai márka végül visszavonta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6318301475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása