Redmi Note 13 5G - 8GB RAM karcsúsított változat

A csomagolás változatlan maradt a dobozban található a fali adapter, az USB-A végű Type-C töltőkábel és a védőtok.

redmi_note_13_5g_8gb_ram_karcsusitott_valtozat_1.png

A készülék bal oldalán két nanoSIM vagy egy nanoSIM és egy microSD kártya helyezhető el.

A keret és a hátlap egyaránt műanyagból készült, így a 161,1 x 75 x 7,6 milliméteres telefon meglepően könnyű, mindössze 174,5 gramm.

A készülékház az előző modellhez képest vékonyabb, alacsonyabb és keskenyebb lett, miközben a kijelző mérete továbbra is 6,67 hüvelyk maradt.

Ezt úgy érték el, hogy a telefon formája szögletesebb lett, ami ugyan kevésbé kényelmes fogást biztosít, de esztétikailag vonzóbb, mivel a káva szimmetrikusan veszi körbe az AMOLED panelt.

Bár a kialakítás szögletesebb, a gombok elrendezése változatlan maradt. A jobb oldalon található a bekapcsológomb, amely egy beépített, pontos és gyors ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik, felette pedig a hangerőszabályzó gombok helyezkednek el.

redmi_note_13_5g_8gb_ram_karcsusitott_valtozat.png

A készülék tetején egy mikrofon, egy infravörös port a Mi Távirányító alkalmazáshoz, valamint egy 3,5 mm-es audio csatlakozó található, amely FM-rádiót is támogat.

A keret alján szintén van egy mikrofon, mellette egy OTG-képes USB 2.0-s Type-C csatlakozó a töltéshez és adatátvitelhez, valamint egy multimédiás hangszóró.

A vékony kávában egy beszédhangszóró is helyet kapott, amely csak hívásokkor szólal meg, így sztereó hangzás nem elérhető az alap Redmi Note modellben.

A multimédiás hangszóró hangereje és tisztasága nem kiemelkedő, de elég ahhoz, hogy kihangosítva telefonáljunk vagy rövid videókat nézzünk.

A 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző szinte teljesen kitölti az előlapot, amit Gorilla Glass 5 üveg és gyárilag felhelyezett védőfólia véd. A panel egymilliárd szín megjelenítésére képes, felbontása 1080 x 2400 pixel (395 ppi), ami éles képet biztosít a kényelmes olvasáshoz.

A kijelző frissítési gyakorisága maximum 120 Hz, és a szoftverben választhatunk 60 és 120 Hz között, vagy rábízhatjuk a rendszerre, hogy automatikusan állítsa be az optimális értéket. A kijelző alapértelmezett kalibrációja kissé kékes, hűvös tónusú, de a beállításokban ez módosítható.

Az Always-On Display funkció lehetővé teszi az állandó kijelzőaktivitást, a panel fényereje pedig elfogadható, bár nem kimagasló. A Xiaomi által ígért 500 nites fényerőt elértük anélkül, hogy a napfény-módot bekapcsoltuk volna, és a kültéri olvashatóság is megfelelő volt borús időben.

A közelségérzékelő azonban nem mindig működött megbízhatóan, időnként túl alacsonyra, máskor pedig indokolatlanul magasra állította a fényerőt. A panel 1920 Hz-es PWM szabályozást használ, és minimális fényereje alacsonyabb, mint a korábbi modelleknél.

Pozitívum, hogy idén nem használtak virtuális fény- és közelségszenzort, így a kijelző lezárása telefonhívások során pontos és megbízható maradt. Összességében ugyanaz a 10-bites színmélységű AMOLED panel került a készülékbe, mint a tavalyi modellekben, csak a kávák lettek keskenyebbek.

A hátlap műanyag, kissé csúszós, és a mintázat ízlés kérdése.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9818466501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása