Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a kiválasztáshoz.

Egy évvel ezelőtt az év végi ajánlatunk kevésbé optimista volt. Az elmúlt években az elektronikai termékek árai jelentősen emelkedtek, ami meglepte a piacokat. Az árváltozások átrendezték az árkategóriákat, és a filléres, de használható okostelefonok eltűntek, míg a csúcsmodellek árai rekordmagasságokba emelkedtek.

Mostanra azonban a helyzet kezd normalizálódni. 2023-ban nem nőttek tovább az árak, sőt néhány idei modell olcsóbb lett. Úgy tűnik, a mobiloknál tapasztalható árnövekedés inflációja csillapodik.

mobil.png

Azonban továbbra sem várható, hogy 30-40 ezer forintért olyan telefon kerüljön a piacra, ami időtálló és mindenre alkalmas. Ezek az idők már elmúltak.

Az idei évben különösen hangsúlyosan került előtérbe a fenntarthatóság. Nem csak a gyártók marketingkampányainak része, hanem a felhasználók szemszögéből is egyre fontosabb, hogy a ma megvásárolt telefon hosszú távon is jól működjön. A szoftveres támogatás és az időtálló hardver kulcsfontosságú, míg az otthoni javíthatóság csak most kezd elterjedni.

Bár a mobiltechnológiában a fejlődés üteme lelassult, és kevés újdonság jelenik meg, ezért egy mobilvásárlásnál mindig alternatívát jelentenek a tavalyi, árban kedvezőbb modellek. Ezért kiemelten fontos, hogy a gyártók hosszú távon támogassák szoftverfrissítésekkel a készülékeket. 

Azok a márkák, amelyek ezt komolyan veszik (például Apple, Samsung), általában magasabb árakkal dolgoznak, de a hosszú távú támogatásnak van érzékelhető hatása a használt piacokon is. Az idei évben több cég is ebbe az irányba mozdult el, bár jellemzően az említett két márkával versenyeznek.

Egyre elfogadottabbá válik a tavalyi modell vásárlása, és a mobil kevésbé státuszszimbólum, inkább használati tárgyként tekint rá egyre több ember, miközben ésszerű árak között keresi a hosszú távú megbízhatóságot.

Ahogyan tavaly (és azelőtt is), az idei évben is árazási szempontok alapján csoportosítottuk a különböző kategóriákat, kezdve a legolcsóbbaktól, egészen a csúcsmodellekig és a különleges gépekig.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3018315773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása