Ulefone Armor 23 Ultra

Befejeződött egy időszak: tíz évig a CAT uralkodott a strapatelefonok világában, az év elején azonban a Bullitt Mobile, amely mögött állt a márka, bejelentette, hogy végét érte a széria, és kiszállnak a mobilpiacról.

ulefone_armor23.png

Ez meglepett minket, mivel korábban a cég bemutatta kétirányú műholdas segélyhívó és üzenetküldő rendszerét különböző kiállításokon, és a Bullitt Satellite Messenger is része volt tesztkészülékünknek.

A strapatelefonok azonban több okból is háttérbe szorultak. Bár az átlagos telefon soha nem lesz olyan strapabíró, mint régen a Nokia 3310, egyre erősebb védőüveggel és kerettel rendelkeznek, ami növeli az ellenállóképességüket. Emellett praktikusabb egy masszív tokot használni kritikus helyzetekben, majd otthon levehetni a vastag borítást.

Mindez azt eredményezte, hogy a strapatelefonok iránt kevesebb az igény. Az erős kialakítás miatt az emberek nem sietnek minden évben új ütésálló készüléket vásárolni, és a komoly katonai tesztek teljesítésének magas költsége is megnehezíti az eladásokat, mivel ezek a tesztek áron aluli hardverrel és kamerákkal járnak.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a Samsung is rendelkezik megbízható ajánlatokkal időről időre, és Kína olcsó alternatívákkal elárasztotta a piacot. Még a korábban kizárólagosan a CAT által használt FLiR hőkamerák is megjelentek a piacon.

Bár az Ulefone Armor 23 Ultra nem rendelkezik ilyen extrákkal, és az 530 dolláros kezdeti ára igen magasnak tűnik, belső teljesítményében egyértelműen előrelépést jelent. A prototípust tavaly még lekerekített AMOLED kijelzővel mutatták be, de végül a sík IPS kijelző mellett döntöttek. Bár hallottak arról, hogy az IPS technológia jobban ellenáll az eséseknek, ez meglepő, tekintettel arra, hogy a Samsung megoldása hajlított OLED kijelzőkkel rendelkezik, amelyek jól teljesítik a katonai teszteket.

Az Armor 23 Ultra 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es FHD LCD kijelzővel rendelkezik, a Dimensity 8020 5G chip pedig kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az 12 GB RAM mellé 512 GB UFS 3.1 tárhelyet társítottak, hogy versenytársai, az Apple és a Samsung szégyenbe jusson. A WiFi 6 modem, az USB 3.1-es Type-C port, az infra és két programozható gomb is elérhető rajta, ahogy a dupla nanoSIM tálca mellé telepíthető microSD foglalat is. A készüléken fólia található, a dobozban pedig leírás, SIM kilökő, edzett védőüveg, vastag USB kábel és 120 wattos USB-PD töltő is van. Ez utóbbi különösen értékes, hiszen az S23 Ultra és az Asus laptop is maximális töltési sebességet biztosított.

Az 50 wattos vezeték nélküli töltés opcionálisan beszerezhető ventilátoros állvánnyal, és a vezetékes-vezeték nélküli visszatöltés is támogatott. Az előlapon 50 megapixeles szelfikamera, hátul pedig 50 megapixeles fő kamera, 50 megapixeles ultraszéles, 8 megapixeles, 3,2x-es teleobjektív és 64 megapixeles éjjellátó kamera található, két normál és két infravörös vakuval.

Az ujjlenyomat-olvasó megbízhatóan működik, az alsó sarokban pedig csuklópántnak kialakított rész található. Karabiner védőtok és kerékpáros, autós rögzítő is kapható hozzá, de a különleges tartozékokhoz szükséges uSmart port most kimaradt, valamint meglepő módon a jack kimenet és a sztereó hangszóró is.

Az Armor 23 Ultra tiszta, kézre álló dizájnt kínál, nincsenek kidomborodó élek, és bár a használathoz két kéz szükséges, a kávák viszonylag keskenyek, a Gorilla Glass Victus pedig védi az éleket. Az erős, masszív műanyag házat hosszú oldalon fémlemez erősíti, így nem meglepő, hogy IP68/69K alapú por- és vízállósággal rendelkezik (2 méter, 30 perc), valamint teljesíti a MIL-STD-810H szabvány por-, víz-, rázkódás- és ütésállósági követelményeit (1,8 méterről kemény talajra ejtve).

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3418337305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása