Poco X5 Pro Teszt

Az elmúlt másfél évtizedben a Lumia, Moto, Redmi, Realme és Poco alapszériák kiemelkedtek az ár/érték arány tekintetében a megfizethető kategóriában, és kissé túlléptek rajta is, ahogy a határok folyamatosan változtak, és persze a gyártók jöttek-mentek.

poco_x5.png

Habár gyorsan váltott egy újabb modellre, hamar megjelent a 108 megapixeles főkamera a piacon, egy 120 Hz-es AMOLED kijelző pedig másik oldalon, közéjük pedig besurrant az 5G chip.

A Poco X sorozat továbbra is az árérzékeny sávban versenyez. 

Ez kissé borsos ár, azonban a márka helyzetéből adódóan a kisebb tárhelyű verzió jóval olcsóbban beszerezhető szürkeimportból, bár ekkor nem jár gyártói támogatással, míg a nagyobbik hamarosan más viszonteladónál is megjelenhet barátságosabb áron.

Mindez persze csak a végén fog igazán számítani, azonban már a kibontáskor szembeötlő tény, hogy az X5 Pro vékony kávái, lapos kialakítása és kétoldalú hátlapfestése igazán esztétikus.

Még akkor is, ha a mi tesztelt példányunk matt szürke színnel rendelkezik a fényes kamerarész mellett – a sárga-fekete kombináció mindenképpen merészebb, amit a Legendd verzió is bizonyít. A készülék méretei szokásosan nagyok, ideális kétkezes használatra tervezve, de könnyen elérhető a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó is.

Az 181 grammos X5 Pro mégis meglepően könnyed, miközben megőrzi az 5000 mAh-s akkumulátor és az IP53-as por- és cseppállóság tulajdonságait. Bár a ház és a hátlap műanyagból készült, nincs benne semmi ropogás vagy illesztési probléma, és a következő felszereltségi listáról még a Galaxy S23 Ultra is megirigyelhetné: a dobozban 67 wattos gyorstöltő, átlátszó tok, SIM tű, leírás és USB-A - USB-C kábel található, az előre felhelyezett fólia pedig extra védelmet nyújt a Gorilla Glass 5 üveglapnak.

Nem hiányozhat a sztereó hangszóró sem, és a gombok is pontosan a megfelelő helyen vannak.

Az ujjlenyomat-olvasó gyorsan működik a bekapcsológombon keresztül, és a dupla nanoSIM tálcát könnyen ki lehet tolja alulról. Sajnálatos módon kimaradt a microSD bővítési lehetőség és az értesítési LED. Azonban visszatért a fény- és közelségérzékelő szenzor, ami jobbá teszi a telefonálást.

A mindig aktív kijelző számos opcióval rendelkezik, de csak rövid ideig marad bekapcsolva, majd elhalványul, így nem zavar minket egyéb értesítésekkel, ha nem használjuk az eszközt. A folyamatosan aktív kijelző talán nem a legmegfelelőbb név számára, de a Xiaomi biztosan megmagyarázza, miért nincs mindig bekapcsolva egy ilyen kijelző egy ilyen nagy telepen és takarékos hardver mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3718328583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása