Sony Xperia Pro-I okostelefon

Tavaly október végén debütált a Sony Xperia Pro-I okostelefon, és kezdetben nem tervezték a hazai piacra. Azonban idén nyár végére a "Nagy Kamera" megjelent Magyarországon is .

sony_xperia_pro-i_okostelefon.png

A mobilhoz itthon három év garancia és töltő jár, ami mellett egy 30 wattos fali adaptert és egy mindkét végén USB Type-C kábelt is találunk, amely alkalmas adatátvitelre és gyorstöltésre is.

Ha valaki külső monitorként szeretné használni a telefont, az is lehetséges USB 3.2 Gen 2 szabványú Type-C csatlakozóval és kábellel. Ez a monitor funkció nem egyedülálló, mivel az Xperia 1 III, 1 IV és az 5 III is képes rá, feltéve, hogy a megfelelő, UVC-t támogató kamerával rendelkezik.

Az Alpha sorozat biztosan támogatja ezt a funkciót a Sony esetében, bár ezt egyelőre nem tesztelték. Az első bekapcsolástól fogva elérhető a Pro-I alkalmazások között a Külső monitor ikon, és a beállítások menüjében is megtalálható a csatlakozási lehetőség.

Nemrégiben szoftverfrissítés is érkezett a mobilra a külső monitor funkció javítása érdekében.

Ha nem a telefon saját kijelzőjét szeretnénk külső kijelzőként használni, hanem a Pro-I tartalmát szeretnénk nagyobb képernyőn megjeleníteni, az is lehetséges az USB-C csatlakozón keresztül, amennyiben a TV vagy a monitor támogatja a 4K 60 fps DisplayPortot.

Emellett külön készült egy külső kijelző is a telefonhoz (XQZ-IV01 néven), amit az USB-C csatlakozón keresztül lehet a mobil hátuljára rögzíteni, így a készülék hátlapi kameráját használva lehet fotózni vagy vlogolni.

Sajnos ezek nem részei az alapcsomagnak, és a távkioldóval felszerelt markolatot és állványt sem kapjuk meg alapból. Utóbbiért pluszban 74 900 forintot kell fizetni, míg az előbbit egyelőre a Sony nem kínálja.

Az Xperia Pro-I nem egy átlagos csúcskategóriás okostelefon. Inkább egy kiegészítő az Alpha kamerákhoz, és egy kompakt fényképezőgép, amellyel néha telefonálhatunk, e-mailezhetünk, WhatsApp üzenetekre válaszolhatunk, vagy akár Netflixet is nézhetünk.

Számos felhasználó előnyét látja abban, hogy a telefon külső kijelzőként is használható. Az Xperia Pro-I egy niche termék, még az Xperia standardjaihoz képest is, amelyet elsősorban fotósoknak, videósoknak és operatőröknek szánnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7218337299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása