Ulefone Armor 17 Pro Teszt

Az elmúlt évtizedekben figyelemmel kísértünk több kisebb márka termékeit. Realme-t vagy Pocót választhattunk, mivel mögöttük a BBK Electronics és a Xiaomi tapasztalt szakértői és jelentős tőkéje áll.

armor_17_pro.png

Inkább gondoljunk a Cubotra, Leagoora, Doogeera, Elefonera, Jiayura és hasonló márkákra, melyek közül sokan nem tudtak megküzdeni a 2022-es gazdasági nehézségekkel.

Az LG és a HTC kudarcai világossá teszik, hogy igen összetett és költséges feladat egy versenyképes, adatkommunikációs és multimédiás eszközt kifejleszteni, miközben megőrizzük a nyereséget.

A hiányos befektetői háttérrel rendelkező kisebb márkák csak olcsóbb alkatrészekre támaszkodhatnak, és kevés erőforrás áll rendelkezésre az optimalizáláshoz.

Ennek következtében érthető, miért olyan költséges az ilyen strapatelefonok gyártása. A kis darabszám, a magasabb alkatrészárak, a speciális formatervezés, a minősítések és licencdíjak, valamint a tervezés és a marketing mind hozzájárulnak a költségekhez.

Ezért nem meglepő, hogy még olyan nagynevű márkák is megbuknak, mint a CAT S53, és az egyik pozitív meglepetés az évben az 5G-s, gyors, Android 13-ra frissíthető, jó kamerával és profi terméktámogatással rendelkező Galaxy XCover6 Pro. Annak ellenére, hogy ez a mobil sem olcsó, és az 5G-s strapatelefonok ára nagyjából kétszázezer forintról indul, legalább van hazai szervizháttér.

A helyzet még problémásabb kis márkák és külföldi rendelések esetén, habár az Ulefone Armor 17 Pro már megvásárolható európai webshopokon keresztül is, és az EU-s garanciális előírások is érvényesek rá. Ez a gyártó világosan azon dolgozik, hogy ne csak egy újabb kis márkaként essen szó róluk.

Az Armor 17 Pro jelentős lépést jelent előre a kisebb márkák között, hiszen erős Helio G99-es 4G chipet és világszinten elismert, 108 megapixeles Samsung főszenzort kínál, 3 hagyományos LED-del és ultraszéles segéddel a hátlapon.

Ezenkívül az Armor 17 Pro továbbfejlesztett infrakamerával is rendelkezik, amelyet két infravörös fényt kibocsátó LED villanó segít.

Emellett van egy 120 Hz-es FHD kijelző, 66 wattos USB-PD gyorstöltő, vezeték nélküli energiaátvitel, sztereó hangszórók, jack kimenet, programozható gomb, IP68/69K védelem (1,5 méterig, 30 percig, magas nyomású vízsugár ellen), valamint MIL-STD-810G minősítés (1,5 méteres magasságból való leejtés ellen).

A csomag tartalmazza a Gorilla Glass 5 üveggel védett IPS kijelzőt, valamint egy edzett védőüveget is.

A plasztik hátlaphoz hasonlóan az Armor 17 Pro is kapott mágneseket az Apple MagSafe-höz hasonló mágneses vezeték nélküli töltéshez, valamint mágneses kártyatartót is.

Ezenkívül egy gitárpengetőt is találhatunk a dupla nanoSIM és microSD tálca kitolására, a töltőfejet, a Type-C típusú kábelt, a leírást és a csuklóakasztót.

A megfelelő tapadású plasztik hátlap letisztult dizájnt és éleket kínál, erős vázzal és kézre eső fémgombokkal. A programozható billentyű a bal oldalon helyezkedik el, és egyszerű, dupla vagy hosszú lenyomásra reagál.

A hangerőszabályzó és a gyors ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalon található, míg az oldalakat fémcsík erősíti. A 6,58 hüvelykes kijelzőt 172,7 x 80,4 x 12,5 milliméteres és 290 grammos méret teszi kétkezes, nagyon nagy és nehezű teglává, ami a zsebünk formáját deformálhatja.

Viszont a nagy akkumulátor biztosítja az energiaellátást a takarékos hardvernek és a sokoldalú töltésnek.

Bár a Armor 17 Pro nem rendelkezik 1000 nites AMOLED kijelzővel, az IPS kijelző nagyon jó fényerejű és megfelelő kontrasztarányt biztosít, valamint kézzel igazítható, kissé hűvös kalibrációval rendelkezik, elfogadható betekintési szögekkel és színekkel, valamint jó érintésérzékenységgel, kesztyűben és nedves környezetben is.

Ezenkívül a 120 Hz-es frissítési arányhoz 240 Hz-es érintésérzékelés is jár, és még víz alatti kameramódot is kínál a medencében való fotózás élményéhez.

A fényérzékelő és a közelségérzékelő jól működik, és a készülék rendelkezik értesítő LED-del és multimédiás lejátszáshoz használható hangszóróval is.

Az egyetlen gyenge pont a minimális fényerő, ami túl világosnak tűnhet sötét környezetben, de a sárgás éjjeli mód enyhítheti ezt a problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8518349997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása