Az Honor 200 Lite Teszt: Nem egy olcsó, alacsony kategóriás készülék

Ez a stratégia biztosan működik, ha a Honor folyamatosan azt csinálja, hogy az aktuális csúcskategóriás modelljéből készít egy visszafogottabb verziót, és olcsóbban kínálja a közönségnek.

az_honor_200_lite_nem_egy_olcso_alacsony_kategorias_keszulek.png

Hamarosan tele lesz az internet a Honor 200 és a 200 Pro tesztjeivel, a gyártó pedig csodálatos dolgokat fog mesélni a két újdonság képességeiről, de az ár láttán sokan meg fognak lepődni.

Nem baj, itt van a könnyített kiadás, aminek még a csomagolása is szinte ugyanolyan, töltőt amúgy sem adnak hozzá.

A Lite név szerintem nem hangzik túl jól, a többi gyártó inkább más neveket használ a csökkentett képességű modellekre.

A Samsung az FE nevet használja, a Motorola Fusion vagy Neo néven futtat ilyen készülékeket, mások pedig nem is készítenek Lite verziókat, inkább a jobb modelleket nevezik Pro-nak.

Ezt a Lite elnevezést (és még sok mást) a Honor a Huawei-től örökölte.

A legfontosabb jel arra, hogy ennek a Honor 200 Lite-nak nincs sok köze a most bemutatott Honor 200-hoz (és főleg nem a Pro-hoz), hogy pár hónappal korábban került piacra, így nem akarták, hogy ez is ott legyen a párizsi európai premiernél.

Ha megnézzük a specifikációkat, még inkább látszik, hogy ez egy másik kategória: a másik két modell Qualcomm chipsettel, optikailag stabilizált kamerákkal, gyors töltéssel és nagy akkumulátorral jön, míg ez a MediaTek talán legolcsóbb 5G-s chipsetjét kapta, és más képességeiben is visszafogottabb.

Ráadásul nem kapta meg az új Honorok jellegzetes, ovális kameraszigetét sem. Szóval kezeljük a helyén: ez egy középkategóriás Honor okostelefon, ami nem a legújabb hardverrel és formával rendelkezik, de ettől még lehet jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9718436311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása